Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Alman Pastası

Alman Pastası

Alman pastası, çocukları büyülemek onlara müthiş bir sürpriz hazırlamak için en kolay yollardan biri pasta tarifleridir. Alman pastası büyük küçük herkesi çikolataya doyuracak, özellikle hafta sonları için mükemmel bir seçenek olacaktır. Sürekli pastanelerde ya da kafelerde tercih edilen Alman pastası evde de kolaylıkla hazırlanarak tüketilebilir. Evde hazırlanan pasta dışarıdan satın alınanlara göre hem daha sağlıklı hem de daha hoş bir lezzete sahip olacaktır. Çocuklarınızı ya da sevdiklerinizi sevindirmek için Alman pastasını mutlaka denemelisiniz. Gün masalarında, davet sofralarında, doğum günlerinde ya da beş çaylarında tercih edilebilecek olan Alman pastasının yapımı da oldukça kolaydır. Çikolataya hayır diyemeyenler için mükemmel bir alternatif olan Alman pastası nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır hep birlikte hazırlayarak bakalım.

Alman pastası için gerekli malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tane yaş maya
  • 1 su bardağı ılıtılmış süt
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yeteri kadar un

Kreması için

  • 2 tane yumurta
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 tane vanilya

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Arası için
  • 2 tane muz
Alman pastası nasıl yapılır?

Alman pastası için ilk olarak pastanın keki hazırlanır. Çukur bir kabın içine ilk önce maya ezilerek alınır. Üzerine ılık süt ve tuz ilave edilir. Ardından toz şeker eklenerek karıştırılır. Malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra yumurtalar kırılır, sıvıyağ eklenir. Tüm malzeme yine homojen bir şekilde karıştırılır. Yeterince un eklenmelidir. Bu nedenle unun kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave edilmesi gerekir. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak kıvama ulaşana kadar yoğrulur. Özlü bir hamur elde edildikten sonra karıştırma kabının ağzı streç film ile sarılır ve 60 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Alman pastasında hamurun kabarma süreci oldukça önemlidir. Daha sonra pasta yapımına geçilebilir. Hazırlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde 18 adet parça koparılır. Her bir parça avuç içinde yuvarlanır. Fırın kabına yağlı kâğıt serilerek, yuvarlanan hamurlar fırın kabına sıralanır. Hamurların tepsi mayasının gelmesi için en az 15 dakika kadar daha bekletilir. Fırın bu arada 180 dereceye ayarlanarak ısıtılır. Tepside mayalanan hamurlar fırına verilip, üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.

İç kreması için pişirme kabına ilk önce toz şeker ve yumurtalar alınır. Tel çırpıcıyla yumurtalar köpük, köpük oluncaya kadar çırpılır. Köpüren yumurtaların üzerine süt ve un eklenerek yine çırpıcıyla topak kalmayana kadar çırpılır. Malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra orta harlı ocağa alınır ve yine devamlı karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Krema koyulaşıp, göz göz olduktan sonra ocaktan alınır ve içine vanilya eklenerek karıştırılır. Kremanın daha hoş ve kıvamlı olması için ocaktan alındıktan sonra 3-4 dakika kadar mikserle çırpılması gerekir. Böyle krema daha pürüzsüz ve kabarık olacaktır.

Fırından alınan ve soğuyan hamurlar artık muhteşem kremayla buluşturulabilir. Her hamur bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir. Ancak parçanın ayrılmaması gerekir. Kesilen hamurun içine hazırlanan kremadan bolca koyulur ve üzerine muz dilimleri yerleştirilerek kapatılır. 2 çorba kaşığı kadar krema her hamur için yeterli olacaktır. Tüm hamur ve krema bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Hazırlanan Alman pastaları servis tabağına dizilir ve üzeri pudra şekeri ya da çikolata sosuyla süslenerek buzdolabına atılır. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servise sunulabilir.

Aynı malzemeler kullanılarak porsiyonluk değil dilim dilim kesilebilecek Alman pastası da yapılabilir. Malzemeler aynı şekilde Kullanılır. Maya yerine 1-1,5 paket kabartma tozu kullanılabilir. Hamuruna diğer malzemeler eklenir. Son olarak üzerine un ve kabartma tozu eklenerek kek kıvamından biraz daha koyu kıvamda bir hamur elde edilir. Diğer tarifte olduğu gibi mayalanmasını beklemek gerekmez. Elde edilen hamur yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dökülerek yayılır. 170-180 derecede ısınmış fırına verilerek üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen kek fırından alınarak soğumaya bırakılır.

Krema yine aynı şekilde hazırlanır. Soğuyan kek bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesilir. Hazırlanan tüm krema kekin yarımına dökülerek yayılır. Üzerine muz dilimleri yerleştirilir. Kekin diğer parçası kremanın üzerine kapatılır. Kekin üzeri pudra şekeri ya da çikolata sosuyla süslenip buzdolabına atılır. Yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra üçgen dilimlere kesilerek servis yapılabilir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 02:48:57
Alman Pastası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Alman Pastası Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Alman Pastası"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hazır Kekten Pasta
Hazır Kekten Pasta
Hazır Kekten Pasta Tarifi, hazır kekler, yapması çok zor olan birçok tarifi kolay ve zahmetsiz bir şekilde hazırlamamızı sağlıyor. Sadece on dakikada çok lezzetli ve pastalar hazırlamak isterseniz hazır kekler işinizi kolaylaştıracaktır. Evde yaptığı...
Labneli Pasta Kreması
Labneli Pasta Kreması
Labneli Pasta Kreması; Labne peyniri çıktığından beri hemen hemen her kadın almıştır herhalde evine çok kullanışlı lezzetli ve pratik bir peynir. Labne peyniri kahvaltıda pastalarda çorbalarda ve daha birçok şeyin içinde kullanılıyor. Ben de size lab...
Çikolatalı Çilekli Pasta
Çikolatalı Çilekli Pasta
Çikolatalı çilekli pasta, Görüp de dayanabilen hiç kimse yoktur sanırım. Ağızları sulandıran bu pasta özellikle çocukların asla hayır diyemeyeceği bir pasta çeşididir. Birçok davetlerde günlerde ve ev gezmelerinde başı çeken çikolatalı çilekli pasta ...
Nişan Pastası
Nişan Pastası
Nişan Pastası, özellikle bayanlar açısından kendi nişanlarında nişan pastasının görünüşü ve lezzetli olması büyük önem taşımaktadır. Birçok insan nişan pastasını hazır olarak almayı tercih eder. Ancak bu pasta evde de kolaylıkla yapılabilir. Bu yazım...
Pudingli Bisküvili Pasta
Pudingli Bisküvili Pasta
Pudingli bisküvili pasta: Bisküvili pasta hem çikolata sosu ile hem de puding ile yapılır. Kolay ve lezzetli bir pasta türü olduğu için çok tercih edilir. Ani gelen misafirlere hemen yapılan bir pasta türüdür. Bisküvili pasta kalori bakımında oldukça...
Prenses Pasta
Prenses Pasta
Prenses Pasta, Lezzeti oldukça yerinde yapımı da kolay olan bu pastayı denemenizi tavsiye ediyorum. Misafirleriniz içinde yapabilirsiniz. Şimdi prenses pasta tarifini sizlerle paylaşalım.Prenses Pasta Malzemeleriİki paket sade veya kakaolu krem şanti...
Kakaolu Pasta
Kakaolu Pasta
Kakaolu Pasta, Türk mutfağı yemekleri kadar olduğu kadar, pastalar ve kekleriyle de meşhurdur. Pastalar ve de kekler mutfaklarımızda eksik olamayan lezzetlerdendir. Pastalar herkes tarafından çok sevilir. Her damağa hitap eder ve görüntü olarak da ço...
Çilekli Muzlu Pasta
Çilekli Muzlu Pasta
Çilekli muzlu pasta, büyük küçük kimsenin hayır diyemeyeceği, görüntü olarak muhteşem bir şölen yaratan bir pasta tarifidir. Masalarda hoş bir görüntü yaratan çilekli muzlu pasta tarifini hazırlamak oldukça kolaydır. Muz ve çilek ile zenginleşen, lez...
Gelin Pastası
Gelin Pastası
Gelin pastası, bu pasta tarifi sütlü bir pasta çeşididir. Yapımı kolay bir pastadır. Ancak dinlenmesi gerektiği için ani gelen misafirlere hemen ikram edilecek bir pasta değildir.Gelin pastası malzemeleri4 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su barda...
Pasta Kreması
Pasta Kreması
Pasta kreması, pasta ya da keklerin içi ya da üzerin, süslemek için kullanılan, pastalara mükemmel lezzet katan ürünlerdir. Pasta kremaları marketlerde hazır olarak farklı çeşitlerde satılmaktadır. Ancak hazır pasta kreması kullanımını tercih etmeyen...
Halleyli Pasta
Halleyli Pasta
Halleyli pasta, oldukça pratik çocuklar tarafından sevilen, büyüklerinde yemek için sabırsızca beklediği pasta tariflerinden biridir. Halley herkesin yakından bildiği tatlı atıştırmalıklardan biridir. Bununla hazırlanan pasta da kendi gibi çok lezzet...
Pasta
Pasta
Pasta, çok genel bir kavramdır, damak tadına göre farklı malzemeler kullanılarak yapılan genellikle şeker, yumurta, un, kabartma tozu, vanilya, krema türleri, meyve sosları kullanılarak yapılır. Pasta kavramı çok geniş bir tarifler listesini içerisin...

 

Hazır Kekten Pasta
Labneli Pasta Kreması
Çikolatalı Çilekli Pasta
Nişan Pastası
Pudingli Bisküvili Pasta
Prenses Pasta
Kakaolu Pasta
Çilekli Muzlu Pasta
Gelin Pastası
Pasta Kreması
Halleyli Pasta
Alman Pastası
Pasta
Pasta Üstü Yazıları
Kolay Pasta Tarifleri
Muhallebili Pasta
Çilek Pasta
Çilekli Pasta
Çikolatalı Bisküvili Pasta
Baton Pasta
Pasta Süsleme
Yaş Pasta
Kakaolu Bisküvili Pasta
Meyveli Pasta
Pasta Börek
Kedi Dili Pasta
Şeker Hamurlu Pasta
Beyaz Pasta
Etimekli Pasta
Değişik Pasta Tarifleri
Popüler İçerik
Pasta Üstü Yazıları
Pasta Üstü Yazıları
Pasta üstü yazıları; insanlara mutlu ve özel günlerinde sevdiklerine duygularını ifade etmenin en özel imkanını sunar. Pasta denildiğinde nedense il...
Kolay Pasta Tarifleri
Kolay Pasta Tarifleri
Kolay Pasta Tarifleri, Ani gelen misafirler için hemen kolay yapılan pasta çeşitleri vardır. Bu pasta çeşitlerin yapımı pratik ve kolay olduğu için ba...
Muhallebili Pasta
Muhallebili Pasta
Muhallebili pasta, insanda tadı damağında bıraktıracak bir lezzete sahiptir. Özellikle miktarların yerinde konulduğu bir pasta, pastanelerde karşıla...
Çilek Pasta
Çilek Pasta
Çilek pasta, Çilek bir yaz meyvesidir. Faydaları çok fazla olan bu meyve birçok alanda kullanılır. Pastalarda kullanılır. Kozmetik ürünlerinde kremler...
Çilekli Pasta
Çilekli Pasta
Çilekli pasta, çok sevilen pasta türlerinden biridir. Çilek pastaları çok daha şık görünmesini sağlayan ve ayrıca eşsiz bir lezzet katan meyvedir. Öze...
Çikolatalı Bisküvili Pasta
Çikolatalı Bisküvili Pasta
Çikolatalı Bisküvili Pasta, Zaman sıkıntısı çeken ama aynı zamanda enfes pastalar yapmak isteyen kadınlar için harika bir tarif olan çikolatalı bisküv...
Baton Pasta
Baton Pasta
Baton Pasta, Tarihte insanların ilk ekmeği yapmaları ve sonrasında onu çeşitli malzemelerle tatlandırmaları pastacılığın başlangıcı sayılmaktadır. Esk...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hazır Kekten Pasta
Labneli Pasta Kreması
Çikolatalı Çilekli Pasta
Nişan Pastası
Pudingli Bisküvili Pasta
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024