{ "title": "Ağlayan Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/aglayan-pasta-374.jpg", "date": "20.01.2024 20:38:56", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Ağlayan Pasta, Çok lezzetli olan bu pasta çikolata sevenler tarafından oldukça beğenileceğinden eminim. Bu pastanın üzerinde akan sosundan dolayı ismi ağlayan pastadır. Şimdi sıra ağlayan pastanın malzemelerini ve nasıl yapıldığını tarif edelim.

Ağlayan Pasta Malzemeleri
Keki ıslatmak için
Üzeri için
Ağlayan Pasta Nasıl Yapılır?

Uygun bir karıştırma kabının içerisine ilk olarak yumurtaları ve toz şekeri alıp iyice beyaz olana kadar mikser yardımı ile iyice çırpın. Ardından kakao, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek bu sefer mikserin düşük ayarında malzemeler homojen kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Yaklaşık olarak beş dakika kadar çırpma işlemini devam ettirin. Karışımı yağlanmış olan fırın tepsisine döküp ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak otuz dakika kadar pişirin. Kürdan yardımıyla fırındaki kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer ki kekin hamuru kürdana yapışır ise hala pişmemiş demektir. Pişen keki fırından çıkarır çıkarmaz bir bardak soğuk sütü üzerine hemen dökün. Yumuşaması ve soğuması için keki bir kenarda bırakın. İlk olarak çikolata sosunu bir bardak süt ile pişirin ve çikolata sosunu soğumaya bırakın. Çikolata sosunun İyice soğuması gerekiyor. Daha sonra Krem şantinin iki poşetini karıştırma kabına boşaltın ve bir bardak süt ile mikserle iyice çırpın. Kekin tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra krem şantiyi kekin her tarafına eşit olarak sürün. Ardından tamamen soğumuş olan çikolata sosunu krem şantinin üzerinde dökün ve her tarafa yayın. Üzerine Hindistan cevizi de serpebilirsiniz. Buzdolabında yaklaşık olarak bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
" } ] }