{ "title": "Alman Pastası", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/alman-pastasi.jpg", "date": "21.01.2024 02:48:57", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Alman pastası, çocukları büyülemek onlara müthiş bir sürpriz hazırlamak için en kolay yollardan biri pasta tarifleridir. Alman pastası büyük küçük herkesi çikolataya doyuracak, özellikle hafta sonları için mükemmel bir seçenek olacaktır. Sürekli pastanelerde ya da kafelerde tercih edilen Alman pastası evde de kolaylıkla hazırlanarak tüketilebilir. Evde hazırlanan pasta dışarıdan satın alınanlara göre hem daha sağlıklı hem de daha hoş bir lezzete sahip olacaktır. Çocuklarınızı ya da sevdiklerinizi sevindirmek için Alman pastasını mutlaka denemelisiniz. Gün masalarında, davet sofralarında, doğum günlerinde ya da beş çaylarında tercih edilebilecek olan Alman pastasının yapımı da oldukça kolaydır. Çikolataya hayır diyemeyenler için mükemmel bir alternatif olan Alman pastası nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır hep birlikte hazırlayarak bakalım.

Alman pastası için gerekli malzemeler
Kreması için
Üzeri için
Arası için
Alman pastası nasıl yapılır?

Alman pastası için ilk olarak pastanın keki hazırlanır. Çukur bir kabın içine ilk önce maya ezilerek alınır. Üzerine ılık süt ve tuz ilave edilir. Ardından toz şeker eklenerek karıştırılır. Malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra yumurtalar kırılır, sıvıyağ eklenir. Tüm malzeme yine homojen bir şekilde karıştırılır. Yeterince un eklenmelidir. Bu nedenle unun kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave edilmesi gerekir. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak kıvama ulaşana kadar yoğrulur. Özlü bir hamur elde edildikten sonra karıştırma kabının ağzı streç film ile sarılır ve 60 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Alman pastasında hamurun kabarma süreci oldukça önemlidir. Daha sonra pasta yapımına geçilebilir. Hazırlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde 18 adet parça koparılır. Her bir parça avuç içinde yuvarlanır. Fırın kabına yağlı kâğıt serilerek, yuvarlanan hamurlar fırın kabına sıralanır. Hamurların tepsi mayasının gelmesi için en az 15 dakika kadar daha bekletilir. Fırın bu arada 180 dereceye ayarlanarak ısıtılır. Tepside mayalanan hamurlar fırına verilip, üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.

İç kreması için pişirme kabına ilk önce toz şeker ve yumurtalar alınır. Tel çırpıcıyla yumurtalar köpük, köpük oluncaya kadar çırpılır. Köpüren yumurtaların üzerine süt ve un eklenerek yine çırpıcıyla topak kalmayana kadar çırpılır. Malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra orta harlı ocağa alınır ve yine devamlı karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Krema koyulaşıp, göz göz olduktan sonra ocaktan alınır ve içine vanilya eklenerek karıştırılır. Kremanın daha hoş ve kıvamlı olması için ocaktan alındıktan sonra 3-4 dakika kadar mikserle çırpılması gerekir. Böyle krema daha pürüzsüz ve kabarık olacaktır.

Fırından alınan ve soğuyan hamurlar artık muhteşem kremayla buluşturulabilir. Her hamur bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir. Ancak parçanın ayrılmaması gerekir. Kesilen hamurun içine hazırlanan kremadan bolca koyulur ve üzerine muz dilimleri yerleştirilerek kapatılır. 2 çorba kaşığı kadar krema her hamur için yeterli olacaktır. Tüm hamur ve krema bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Hazırlanan Alman pastaları servis tabağına dizilir ve üzeri pudra şekeri ya da çikolata sosuyla süslenerek buzdolabına atılır. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servise sunulabilir.

Aynı malzemeler kullanılarak porsiyonluk değil dilim dilim kesilebilecek Alman pastası da yapılabilir. Malzemeler aynı şekilde Kullanılır. Maya yerine 1-1,5 paket kabartma tozu kullanılabilir. Hamuruna diğer malzemeler eklenir. Son olarak üzerine un ve kabartma tozu eklenerek kek kıvamından biraz daha koyu kıvamda bir hamur elde edilir. Diğer tarifte olduğu gibi mayalanmasını beklemek gerekmez. Elde edilen hamur yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dökülerek yayılır. 170-180 derecede ısınmış fırına verilerek üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen kek fırından alınarak soğumaya bırakılır.

Krema yine aynı şekilde hazırlanır. Soğuyan kek bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesilir. Hazırlanan tüm krema kekin yarımına dökülerek yayılır. Üzerine muz dilimleri yerleştirilir. Kekin diğer parçası kremanın üzerine kapatılır. Kekin üzeri pudra şekeri ya da çikolata sosuyla süslenip buzdolabına atılır. Yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra üçgen dilimlere kesilerek servis yapılabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }