{ "title": "Baton Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/baton-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 05:25:58", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Baton Pasta, Tarihte insanların ilk ekmeği yapmaları ve sonrasında onu çeşitli malzemelerle tatlandırmaları pastacılığın başlangıcı sayılmaktadır. Eski Yunan ve Romalılar döneminde çok ilerlemeler kaydeden pastacılık, Roma İmparatorluğunun çöküşü ile büyük bir darbe almış olsa da Amerika'nın keşfi ile tekrar canlanmıştır. Yeni kıtanın keşfi, Avrupa'da şeker ve kakaonun bolluğuna sebep olmuş. Pastacıların sayısı artsa da devrin kuralları ve ayrıcalıklı aileleri, pastacıları yalnızca kendilerine pasta yapmaları için himayelerine almışlar. 1270 yılında Paris'te pastacılık birliği kurulmuş, birlik tek yetkisi çerçevesinde yalnızca düğün ve ziyafetlerde halka pasta satabiliyormuş. Günümüze kadar gelebilen çıraklık müessesi ilk defa bu birliğin nizamnamesinde mevcutmuş.