{ "title": "Beyaz Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/beya-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 09:56:06", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Beyaz Pasta, günümüzde yediden yetmişe hemen hemen pasta sevmeyen kimse yoktur, Pastanelerden satın alınan pastaların yanı sıra her ev hanımı ev kendi pasta çeşidini kolaylıkla hazırlayabilmektedir. Evde hazırlanan pastaların pek çok çeşidi olduğunu belirtmiştik bu pasta tarifleri arasında çikolatalı pasta, meyveli pasta ve benzeri pasta türleri sevilerek tüketilmektedir. Bu tarifimizde sizlere lezzeti açısından mükemmel olmasının yanı sıra bembeyaz görüntülü ile gözlere de hitap eden beyaz pastayı sizlerde kolaylıkla hazırlayarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahane bir beyaz pasta şöleni sunabilirsiniz.

Beyaz Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
Beyaz Pasta Kreması için
Islatmak için
Beyaz Pasta Üzeri için
Beyaz Pasta Nasıl Yapılır?

Beyaz pasta hazırlığımıza ilk olarak pastanın kekini hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza 4 adet oda ısısında bekletilmiş yumurtaları kırdıktan sonra üzerine 2 çay bardağı toz şekeri ilave ederek bir mikser yardımıyla yumurta ile şeker beyaz kar şekline gelene kadar çırpalım. Çırpılan yumurta ve şekerin üzerine sırasıyla 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı sıcak su, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ilave ederek karışımı bir iki kez karıştırdıktan sonra üzerine azar azar elenmiş unu ilave ederek bir taraftan da çırpma işlemine devam edelim. Kek hamurumuz çırpılarak pürüzsüz ve akışkan bir kıvam alana kadar çırptıktan sonra kelepçeli pasta kalıbımızı güzelce yağlayarak hazır hale gelen kek hamurunu kalıba dökerek yayalım. Ardından fırınımızı önceden 180 derecede ısıtarak kalıbı fırına vererek pişmesini sağladıktan sonra fırından çıkartarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra Beyaz pastamızın kremasını hazırlamak için uygun bir tencereye yarım litre soğuk süt, yarım su bardağı toz şeker ve 1,5 kahve fincanı un ilave ederek karışımı ocağa alarak orta ateşte sürekli karıştırarak krema kıvam alıp koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ardından kıvam alarak koyulaşan kremanın üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edip karıştırarak yağ eridikten sonra kremayı ocaktan alarak üzerine 1 paket vanilya ekleyip karıştırdıktan sonra kremayı soğumaya bırakıp kaymak bağlamaması için ara sıra karıştırmayı da kesinlikle ihmal etmeyelim. Ardından 1 paket sade krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile koyulaşıncaya kadar çırptıktan sonra soğumaya bıraktığımız kremanın içine ilave ederek tekrar mikser yardımıyla 4-5 dakika kadar çırparak hazır hale getirerek kremayı buzdolabına alarak 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Beyaz pasta kekimizi ıslatmak için yarım su bardağı soğuk sütün içine 1 tatlı kaşığı süzme bal ekleyerek bal sütün içinde eriyinceye kadar karıştırarak beklemeye bırakalım. Ardından kelepçeli kalıptan çıkardığımız keki tam ortasından iki yuvarlak eşit parçaya bölerek ilk parçayı uygun düz bir servis tabağına yerleştirelim. Servis tabağına aldığımız ilk parça kekin üzerini ballı sütün yarısı ile ıslattıktan üzerine kremanın bir bölümünü düzgünce sürelim. Pastanın üzerine diğer kek parçasını güzelce kapatıp yine üzerini ballı süt yardımıyla ıslattıktan sonra üzerine ve pastanın kenar kısımlarına kalan kremayı eşit şekilde yayarak bir spatula yardımıyla sıvayalım. Ardından 1 paket beyaz çikolatayı bir bıçak yardımıyla ince dilimler şeklinde doğrayarak pastanın üzerine ve kenar kısımlarını beyaz çikolata ile kapladıktan sonra üzerine bolca Hindistan ceviz serpiştirerek beyaz pastamızı buzdolabına alarak 3-4 saat kadar dinlenmesi için bekleterek servis esnasında dilimleyip servise sunalım.

Afiyet olsun.

" } ] }