{ "title": "Butik Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/Butik-Pasta-96.jpg", "date": "21.01.2024 14:50:26", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Butik pasta, Son zamanlarda oldukça revaçta olan butik pastacılık artık her kesimden herkesin dikkatini çeken ve hemen hemen herkesin ilgilendiği bir hobi haline gelmeye başlamıştır. Alışılagelmiş pastane kültürünü bir adım hatta birkaç adım daha öteye taşımaktır butik pasta. Fakat göründüğü kadar kolay bir iş olmayıp oldukça profesyonel bir eğitim almayı gerektirir. Tabi ki evde eşe dosta çocuklara hobi olarak yapacaksanız o zaman iş değişir. Bu durumda basit bir pandispanya tarifi ile içinin kremasını da dilediğiniz şekilde hazırlayarak etrafınızdakilere ve çocuklarınıza kendi el emeğinizi sergilemiş olursunuz.

Butik pastanın en önemli özelliği özelliği, pastanın dış çevresinde kullanılan şeker hamurudur. Şeker hamuru hem lezzetiyle hem de pastaya verdiği görsellik itibari ile butik pastanın vazgeçilmezidir. Şeker hamurlarını evde kendimiz yapabileceğimiz gibi bilindik markaların hazır halde satılan hamurlarıyla da yapabiliriz pastamızı. Pandispanyayı ve şeker hamuru kaplama işlemini yaptıktan sonra pastayı süslemek tamamen hayal gücünüze kalmış demektir. Şimdi kolay bir butik pasta için tarifimize geçelim. Kırmızı kalp şeklinde bir butik pasta yapalım.

Kalpli Butik Pasta İçin Pandispanya Malzemeleri
İç Kreması için
İçi için
Dışı için
Butik Pasta Nasıl Yapılır?

Pandispanya için, yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Şekerler parmağımızla dokunduğumuzda elimize pütür şeklinde gelmemeli. Kuru malzemeler un kakao elekten geçirilerek yumurta şeker karışımına eklenir. Tahta bir kaşık yardımı ile kabaran yumurtayı söndürmeden alttan üste doğru karıştırılır. Hazırlanan pandispanya altına yağlı kâğıt serilmiş kalp şeklindeki kalıba dökülür. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atılır. İlk 30 dakika fırının kapağı kesinlikle açılmaz. 30 dakika sonra kürdan kontrolü ile pişip pişmediği kontrol edilir. Pandispanyanın ortasına kürdan batırılınca kürdana bulaşmıyorsa kürdan temiz olarak çıkıyorsa pandispanya hazır demektir. Fırından çıkan pandispanyayı soğuması içi bir kenara alalım.

İç krema için, 350 gram bitter çikolata benmari usulü eritilir. Eriyen çikolataya 350 gram sıvı krema eklenir, pürüzsüz hale gelene kadar karıştılır. Süt ile çırpılan krem şanti çikolatalı karışıma eklenir. İç kremamız da hazır.

Hazırlanan pandispanya bıçak yardımı ile 3 eşit parçaya ayrılır. İlk kat bir miktar süt ile ıslatılır. Hazırlanan kremalı karışımdan boşluk kalmayacak şekilde sürülür, kremanın üzerine seçtiğimiz malzemelerden tercihe göre böğürtlen, muz ya da frambuaz koyulur. Meyvelerin üzerine ya da boşluk kalan yerlere mat fıstık koyulur. Dikkatlice 2. Kat pandispanya yerleştirilir. 2. Kat dada aynı işlemler tekrar edilir. 3. Katta yerleştirilip aynı işlemler tekrar edilir. Kalan krema ile oluşan pastanın dış yüzeyi bir spatula yardımı ile sıvanır. Sıvama işlemi bittikten sonra pasta kırmızı şeker hamuru ile kaplanır. Eğer el yeteneğiniz varsa üzerine şeker hamuru ile süslemeler yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }