{ "title": "Çikolatalı Meyveli Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/Cikolatali-Meyveli-Pasta-26.jpg", "date": "20.01.2024 14:41:52", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "
Çikolatalı Meyveli Pasta, Herkesin çok severek yediği çikolatalı meyveli pastalar hazırlamak zor değildir. Birkaç alıştırmadan sonra çok güzel çikolatalı meyveli pasta yapabilirsiniz. Şimdi çikolatalı meyveli pastanın tarifine geçelim.

Pasta Keki İçin Gerekli Malzemeleri
Pasta Kreması için
Süslemeler için
Çikolatalı meyveli pasta nasıl yapılır?

Kekin hazırlanması için, derin bir kap almamız gerekli. Kabın içerisine iki adet yumurtayı kırdıktan sonra varsa çırpıcı ile yoksa da çatal yardımı ile iyicene çırpın (Fakat pasta yapabilmek için mikser ya da çırpıcının olması gereklidir.) Sonra içerisine bir su bardağı toz şekeri ekleyerek, eriyene kadar çırpmaya devam edin. Şeker eridikten sonra bir su bardağı sütü ve bir su bardağı sıvı yağ ekleyerek çırpmaya devam edilmelidir. Kabartma tozunu ve vanilyayı ekledikten sonra unu ekleyin hamur kulak memesinden daha yumuşak hale geldiğinde çırpmayı tamamlayın, kek kalıbını sıvı yağ ile biraz yağlayıp hazırladığımız karışımı kek kalıbına döküp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında hamur kabarıp çok az kızarana kadar pişirelim.

Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra fırından alıp soğuması için bir kenara bırakalım. Pasta kremasını hazırlamak için, derin bir tencere alarak içerisine içerisine un, şeker, su, süt ve nişastayı katarak tüm karışımı mikserle çok iyi çırpın. Sonra tencereyi ocağın üzerine koyup kısık ateşte kaynayıncaya kadar çatal yardımı ile karıştırın. Kaynadıktan sonra içerisine bir paket vanilya ilave ederek bir miktar daha karıştırılıp ocaktan alınır. Tart jölesini hazırlamaya gelince jölenin nasıl hazırlanacağı zaten paketin üzende tarif edilmektedir. Paket üzerindeki tarife göre jöleyi hazırlayıp bir kenara bırakıyoruz. Soğumuş olan kekimizi alıp ikiye böleriz. Bir kabın üzerine yarısını koyarak keki süt ile ıslatın, ardından bir parmak kadar krema sürün çilek ya da muz gibi meyveleri dilimleyerek kremanın üzerine dizin ve çikolatasını serpiştirin. Daha sonra diğer yarım keki alıp bunların üzerine kapatıp, tekrar süt ile ıslattıktan sonra kalan kremanın hepsini pastanın her tarafına sürün. Sonra da tart jölesini alıp kremanın üzerine sürün meyveler ve çikolata parçacıkları kullanarak pastayı süsleyin, çikolatalı meyveli pastamız hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }