{ "title": "Çikolatalı Mozaik Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/cikolatali-mozaik-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 15:30:22", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "
Çikolatalı Mozaik Pasta, Pasta; temel maddesi hamur olan, krema çikolata, meyve ezmesi gibi maddeler katılarak fırında pişirilen çeşitli şekil ve kalıplarda olan şerbetsiz tatlılardır. Pasta yapımında genel olarak şu malzemeler kullanılmakta. Yumurta, un, süt, su, şeker, tuz, kakao, çikolata, bisküvi, kahve, kuru meyve, meyve ezmeleri ve süslemek için reçeller, üzüm, vişne, kivi, muz gibi yaş meyveler kullanılmaktadır. Çeşitlilik yelpazesinde yerini almış, yeni nesil diyebileceğimiz çikolatalı mozaik pasta tarifimiz aşağıdadır, yapacaklara şimdiden kolayı gelsin.

Çikolatalı Mozaik Pasta İçin Malzemeleri
Çikolatalı Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Derince bir kaba bisküvileri iri parçalar halinde kırın. Hindistan cevizi, pudra şekeri ve dövülmüş cevizi kırdığımız bisküvilerin üzerine ekleyip kabımızı bir kenara alalım.

Sos hazırlamak için malzemelerin sığacağı bir tencereyi ocağa alıp margarini eritelim. Eriyen margarinin üzerine sütü dökelim, hafif kaynamaya başlayınca altını kısıp, bitter çikolatayı küçük küçük kırarak kaynamakta olan süte ilave edin ve iyice karıştırarak, ocaktan alıp 2-3 dakika soğutun. Soğuyan sosumuzu kenara bıraktığımız bisküvi karışımına dökün. Bisküvileri dağıtmadan hamur kıvamına gelince stretch film yardımıyla dikdörtgen şekli vererek buzlukta 2 saat demlemeye bırakın. Dolaptan aldığımız pastamızı dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }