{ "title": "Çikolatalı Muzlu Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/cikolatali-muzlu-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 00:29:31", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Çikolatalı Muzlu Pasta: Çikolatalı pasta, pasta çeşitleri arasında en çok tercih edilen pasta çeşididir. Çikolatalı pastanın birçok çeşitleri vardır. Çilekli çikolatalı pasta, muzlu çikolatalı pasta, meyveli çikolatalı pasta, kremalı çikolatalı pasta gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre istenilen çikolatalı pasta yapılır. Lezzet bakımında oldukça güzel olduğu için özel günlerin vazgeçilmez pastasıdır. Çikolatalı pasta kalori bakımında yüksek değerlere sahip olduğu için diyet yapan ve sağlığına dikkat eden kişiler çok sık tercih etmemelidir. Çikolatalı muzlu pasta çikolata ve muzun birleşmesiyle oluşan bir pasta türüdür. Yapımı kolay olduğu için çok tercih edilir.

Çikolatalı Muzlu Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
Kreması için
Arası için
Keki ıslatmak için
Çikolatalı Muzlu Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir kabın içerisine yumurtalar ve şeker konulur. Mikser yardımıyla iyicene çırpılır. Çırpıldıktan sonra un, vanilya, kabartma tozu ve su konulur. Yine mikser yardımıyla iyice karıştırılır. Kek kıvamını aldıktan sonra yuvarlak bir kek kalıbını yağlayarak veya yağlı kâğıt koyarak içine dökülür ve önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında 20 dakikaya kadar pişirilir. Pişmesine yakın fırının derecesi azaltılır ve 10 dakika kadarda öyle pişirilir. Kek piştikten sonra soğuması için çıkarılır ve bekletilir. Diğer bir yandan pastanın kreması yapılır. Derin bir tencerenin içerisine süt, şeker, un, nişasta, vanilya özü ve krem şanti konularak krema kıvamını alana kadar karıştırılır. Hazır hale gelen krema bir süre soğuması için bekletilir. Daha sonra keki enlemesine üç parçaya bölünür. Soğuyan krema mikser yardımıyla iyice köpürtülür. Kesilen pastaların en alt dilimi süt ile ıslatılır. Daha sonra köpürtülen krema kekin her yerine sürülür. Diğer bir yandan muzlar yuvarlak yuvarlak kesilir ve kremanın üzerini kapatılacak kadar muz serilir. Kalıp halinde olan çikolata rendelenir ve muzların üzerine dökülür. Kekin kesilen ikinci katı üzerine konulur ve yine aynı işlem yapılır. En son olarak da muz ve çikolata ile süslenir. 10-15 dakika bekletildikten sonra isteğe göre kesilir ve servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }