{ "title": "Çikolatalı Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/cikolatali-pasta(1).jpg", "date": "21.01.2024 07:01:05", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Çikolatalı pasta, çikolata severlerin vazgeçilmez pastalarından biridir. Birçok şekilde farklı tat da çikolatalı pasta yapılabilir. Bunların bazıları çok kolay ve pratik iken bazıları biraz daha meşakkatli olabilir. Çikolatalı pasta denildiği zaman aklımıza birçok pasta türü gelebilir. Hepsinin içerisinde çikolata, çikolata parçaları, çikolata sosları kullanılarak yapılabilir. Bazıları şerbetli bazıları sütlü olarak yapılabilir. Her biri birbirinden lezzetli olan bu tarifleri sevdiklerinize gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Hafif bir şey yapmak istediğinizde çikolatalı kuplar hazırlayabilir ya da damla çikolatalı kurabiyeler kekler yapabilirsiniz. Biraz daha ağır bir şey istiyorsanız çikolata soslu ağlayan kek ya da ıslak kek yapabilirsiniz ya da özel bir kutlama ya da yemek için yapacaksanız her yanı çikolata olan çikolata soslu çikolata parçaları kullanılarak yapılan bir pasta hazırlayabilirsiniz. Çikolatalar ile süsler yaparak pastanızı süsleyebilirsiniz. Özellikle çikolatalı ya da sade kekler yapıp üzerine krem şanti ve çikolata sosları ile süsleyerek yapılan pastalar ev hanımlarının oldukça sık tercih ettiği pastalardandır. Çünkü hem yapımı pratik olan hem de lezzeti şahane olan pasta türlerindendir. Yine kakaolu pandispanya kullanarak da kolaylıkla çikolatalı pastalar yapabilirsiniz. Ani gelen misafirler için her bayanın evinde hazır pandispanya bulunur. Ani gelen misafirde hemen çikolatalı bir krema ile süslenerek hazırlanan bir pandispanya keki günü kurtarmanıza yardımcı olacaktır. Şimdi size çok sevilen çikolatalı sos ile hazırlanan bir tarif vereyim.

Çikolatalı pasta yapımı için gerekli malzemeler
Çikolatalı pasta nasıl yapılır?

Çikolatalı pasta yapımı için ilk olarak kekinin hazırlanması gerekir. Kek için ilk olarak yumurtalar ve şeker derin bir kaba alınıp köpürene kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ, süt eklenir ve tekrar çırpılmaya devam edilir. Un kabartma tozu ve vanilya eklenerek konur. Mikserle çırpılır. Kendi tercihinize göre ister borcamda ister kelepçeli kek kalıbı yağlanarak kek hamuru konulur. 180 derece fırına verilir. İlk 25 dakika fırın hiç açılmaz kekin iyi kabarması için. Ardından kek kürdan testi yapılarak yani keke bir kürdan batırılır kürdanda hamur kalmıyorsa pişmiş demektir. Hamur kalıyorsa bir süre daha pişirilir. Kek pişince fırından alınır ve soğumaya bırakılır. Ardından çikolata sos yapılır. Çikolata sos için iki su bardağı süte çikolata sos katılır ve bir tencereye alınır. Ocağa alınıp altı açılır ve kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir. Koyulaşınca altı kapatılır ve o da soğumaya bırakılır. Krem şantisi hazırlanır. Süte bir poşet krem şanti konularak mikserle çırpılır. Kek soğuduysa üzerine krem şanti sürülür. Ardından buzdolabına konulur. Çikolata sos soğuyunca kek dolaptan alınır ve çikolata sosu her yerine dökülür. Son olarak üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpilir ve pastanız hazır. Sevdikleriniz ile afiyetle yiyin.
" } ] }