{ "title": "Çilek Kız Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/cilek-kiz-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 12:35:53", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Çilek kız pasta, Pastanın temel maddesi hamurdur. İçerisine çikolata, krema ve meyve gibi maddeler katılarak fırında pişmesidir. Şerbetsiz tatlılardır. Bu tür tatlılara pasta denir. Pasta yapılırken genelde un, yumurta, süt, tuz, şeker, su, kakao, çikolata, meyveler, kahve gibi maddeler kullanılır. Süsleme için ise çikolata, şeker hamuru, muz, çile, üzüm, şeftali, vişne gibi meyveler kullanılır. Pastanın farklılığına göre pişirme şekilleri ve malzemeleri farklılık göstermektedir. Malzemeden kısıldığında pastanın lezzeti azalır. Bu nedenden dolayı tarife uygun bir şekilde pasta yaparsak istediğimiz lezzeti ortaya çıkarırız. Pasta hamurlarında mayalama diye bir şey yoktur. Maya yerine kabartma tozu veya karbonat kullanılır. Pastalar ikiye ayrılır. Kuru pasta çeşitleri ve yaş pasta çeşitleri.