{ "title": "Çilek Kız Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/cilek-kiz-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 12:35:53", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Çilek kız pasta, Pastanın temel maddesi hamurdur. İçerisine çikolata, krema ve meyve gibi maddeler katılarak fırında pişmesidir. Şerbetsiz tatlılardır. Bu tür tatlılara pasta denir. Pasta yapılırken genelde un, yumurta, süt, tuz, şeker, su, kakao, çikolata, meyveler, kahve gibi maddeler kullanılır. Süsleme için ise çikolata, şeker hamuru, muz, çile, üzüm, şeftali, vişne gibi meyveler kullanılır. Pastanın farklılığına göre pişirme şekilleri ve malzemeleri farklılık göstermektedir. Malzemeden kısıldığında pastanın lezzeti azalır. Bu nedenden dolayı tarife uygun bir şekilde pasta yaparsak istediğimiz lezzeti ortaya çıkarırız. Pasta hamurlarında mayalama diye bir şey yoktur. Maya yerine kabartma tozu veya karbonat kullanılır. Pastalar ikiye ayrılır. Kuru pasta çeşitleri ve yaş pasta çeşitleri.

Çilekli kız pasta tarifi malzemeleri

Pandispanya için
Kreması için
Süsleme için
Çilek kız pasta tarifi nasıl yapılır?

Pandispanya yapmak için yumurtaların sarısı ve beyazı ayırt edilir. Yumurta iyice çırpılır ve köpük olmaya başladığında şekerin yarısı ilave edilir ve kar gibi olana kadar çırpılır. Yumurta sarılarına kalan yarım su bardağı şeker ilave edilir ve beyaz rengi alana kadar çırpılır. Sıcak su ilave edilir ve çırpılmaya devam edilir. Yumurtanın sarısı ve beyazı birbiriyle yavaşça karıştırılır. Daha sonra unu, kabartma tozu, nişastası ve vanilyası eklenir. Yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Kreması için ise vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler tencereye konulur ve yavaş yavaş süt ilave edilir. Kısık ateşte pişirilir. Kaynamaya başlayınca tereyağı eklenir. Ocaktan alındıktan sonra vanilya da eklenerek soğumaya bırakılır. Soğuyan pandispanya kek üçe kesilir ve içerisine krema sürülür. İçerisine doğranmış çilek ilave edilir. Pastanın tamamı bittikten sonra krem şanti sürülür. Şeker hamuru açılır ve pastanın tamamı kaplanır. Üzerine figür konulur ve süsleme yapılır. Dolapta dinlendirdikten sonra servise hazır hale gelir.
" } ] }