{ "title": "Çilek Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/cilek-pasta(1).jpg", "date": "20.01.2024 07:43:53", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Çilek pasta, Çilek bir yaz meyvesidir. Faydaları çok fazla olan bu meyve birçok alanda kullanılır. Pastalarda kullanılır. Kozmetik ürünlerinde kremlerde, parfümlerde, rujlarda kullanılır. Soğuk ve sıcak içeceklerde kullanılır. Çilekli pasta tat ve görsellik bakımından çok güzel duran bir pastadır. Ancak yapımı da oldukça zahmetli ve uğraş isteyen bir pastadır. Özel günlerde çok tercih edilen bir pastadır.

Çilek pasta malzemeleri

Pandispanyası için
İç kreması için malzemeler
Dış kreması için malzemeler
İçi ve üzeri için malzemeler
Çilek Pasta Nasıl Yapılır?

Çilekli pastamıza ilk önce kekini yaparak başlıyoruz. İlk önce derin bir kap alıyoruz. İçine yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırıp, beyazlarını koyuyoruz. Köpürene kadar çırpıyoruz. Köpürmeye başladıktan sonra şekerimizin yarısını ve limon suyumuzu koyup beş dakika kadar çırpıyoruz. Sonra farklı bir kap alıyoruz. İçine ayırdığımız yumurta sarılarını ve kalan şekerimizi koyup çırpmaya başlıyoruz. Çırpmaya devam ederken bir bardak sıcak su koyup beş dakika kadar daha çırpıyoruz. İki ayrı kapta çırptığımız yumurtamızın beyazlarını ve sarılarını derin bir kapta birleştiriyoruz. Üzerine unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilyayı da koyup iyice çırpıyoruz. Yuvarlak kek kalıbımızın olması lazım çilekli pasta için. Hazırladığımız kek hamurumuzu yuvarlak kelepçeli kek kalıbımızın içine döküyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırınımızda yaklaşık olarak kırk dakika pişiriyoruz.

Kekimiz pişerken kekin iç kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Derin bir tencereye iç kreması için sütü, nişastayı, unu, şekeri, yumurta sarısını koyup karıştırmaya başlıyoruz. Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Koyulaştıktan sonra ocaktan alıyoruz ve içine tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz. Hepsini karıştırdıktan sonra iç kremamız hazır ve soğumaya bırakıyoruz. Dış kremamızın yapımı kolay olacak. Süt kremamızı ve pudra şekerimizi koyulaşana kadar çırpıyoruz ve dışina kullanacağımız kremamız hazır bile.

Artık çilekli pastamızı birleştirmeye başlayabiliriz. Soğuyan kekimizi kalıbından çıkarıp bir ip yardımı ile ortadan ikiye kesiyoruz. Kestiğimiz kekin alt ve üst tarafını bir çay bardağı süt ile ıslatıyoruz. Önceden hazırladığımız kremamızın yarısını alt tabaka kekimize sürüyoruz. Kremanın üzerine çileklerimizi diziyoruz. Üzerine kekimizin üst tarafını kapatıp kalan kremamızı üzerine sürüyoruz. Kekimizi bu şekilde üç dört saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlenen kekimizi çıkarıp dış kremasını kekimizin her yerine sürüyoruz. Üzerini çilek ve rendelenmiş çikolata ile süslüyoruz ve artık servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }