{ "title": "Çilekli Muzlu Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/cilekli-muzlu-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 09:18:13", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Çilekli muzlu pasta, büyük küçük kimsenin hayır diyemeyeceği, görüntü olarak muhteşem bir şölen yaratan bir pasta tarifidir. Masalarda hoş bir görüntü yaratan çilekli muzlu pasta tarifini hazırlamak oldukça kolaydır. Muz ve çilek ile zenginleşen, lezzetine lezzet katılan pasta tarifi sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz en güzel tarifler arasındadır. Çocuklarınızın, eşinizin ya da sevdiklerinizin doğum günleri için de hazırlayabileceğiniz bir pasta tarifidir. Çilekli muzlu pasta nasıl yapılıyor hep birlikte hazırlayalım.

Çilekli muzlu pasta pandispanyası için gerekli malzemeler
Ara Kreması için
Üzeri için
Çilekli muzlu pasta nasıl yapılır?

Çilekli muzlu pasta tarifi için pastanın öncelikle pandispanyası hazırlanır. Çukur bir karıştırma kabının içine toz şeker ve yumurtalar eklenip, tel çırpıcı ile homojen bir şekilde çırpılır. Kar haline gelen karışıma vanilya, kabartma tozu ve elenerek un eklenir. Malzemeler birbiri ile tamamen bağdaşana ve pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar çırpılır. Hazır hale gelen pandispanya hamuru yağlanmış kelepçeli bir kalıbın içine dökülür. Hamur kalıba eşit şekilde yayılır. Fırın 170 derecede ısıtılarak pandispanya hamuru fırına verilir. Hamur kabarıp hafif kızardıktan sonra fırından alınıp, soğumaya bırakılır.

Kreması için un, toz şeker, süt, mısır nişastası uygun bir tencerenin içinde buluşturulur. Malzemeler önce karıştırılarak birbirine yedirilir. Orta harlı ocakta devamlı karıştırılarak pürüzsüz, bir kıvam alana kadar pişirilir. Pişen krema göz göz olduktan sonra ocaktan alınıp içine vanilya eklenir ve mikser yardımı ile 3-5 dakika çırpılır. Ilıması için bir kenarda bekletilir.

Çukur bir kabın içine jelatin alınır ve içine yeterince ılık su eklenerek erimesi sağlanır. Eriyen jelatine krem şanti ve süt ilave edilerek mikser ile çırpılır. Hazırlanan jelatinli karışım ılıyan kremanın içine eklenip yine mikser ile 2 dakika kadar çırpılır. Son olarak içine yeterince damla çikolata eklenip bir kaşık yardımı ile karıştırılır.

Fırından alınan ve soğuyan pandispanya keki kelepçeli kalıptan çıkartılarak, enlemesine olacak şekilde ip yardımı ile ikiye bölünür. Pandispanyanın alt katı yine kalıba yerleştirilir. 1 kâse çilek büyüklüğüne göre ortadan ikiye kesilir. Muz orta kalınlıkta dilimlenir. Muz ve çilekler kalıba yerleştirilen kekin kenarlarına dik olacak şekilde sıra ile dizilir. Kekin orta kısmına krema dökülür ve bir spatula yardımı ile yayılır. Pandispanya hamurunun diğer parçası kremanın üzerine kapatılır. Bu şekilde birkaç saat buzdolabında bekletilir.

Pastanın üst kreması için ufak bir karıştırma kabına krem şanti ve süt eklenip koyulaşıncaya kadar mikser ile çırpılır. Krem şanti 5-10 dakika dinlendirilir. Buzdolabında bekletilen pasta kelepçeli kalıptan düz ve büyük bir servis tabağına çıkarılır. Dinlendirilen krem şanti pastanın üzerine eşit şekilde yayılır. Pastanın üzeri tekrar muz ve çilek dilimleri ile süslenir. Pasta yine zaman varsa bir süre buzdolabında dinlendirilir. Servis anında üçgen dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }