{ "title": "Çilekli Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/cilekli-pasta(1).jpg", "date": "20.01.2024 07:39:52", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Çilekli pasta, çok sevilen pasta türlerinden biridir. Çilek pastaları çok daha şık görünmesini sağlayan ve ayrıca eşsiz bir lezzet katan meyvedir. Özellikle çocukların çok sevdiği bir meyve olduğu için çocuk olan her evde sıklıkla yapılan bir pastadır. Çilek meyvesi ile yapılan birçok pasta türü vardır. Çilekli muhallebiler, kekler, tartları en başta tercih edilen türlerdir. Çilek ile yapılan pastalar arasında çok kolay ve pratik olan tarifler olduğu gibi biraz uğraştırıcı Zaman alıcı tariflerde vardır. Fakat kesinlikle emeğinize değecek tariflerdir. Sevdiklerinize özel günlerinizde, doğum günlerinde yılbaşı geldiğinde yapabileceğiniz tariflerdendir. Çilekli pasta yaparken çilek kek hamurunda kullanılabileceği gibi süslemelerde ya da pastaların soslarında da kullanılabilir. Pasta arasına çilek robottan geçirilip şekerle karamelize bir hale getirilerek dövülebilir. Pasta üzeri çilek dilimleriyle kaplanabilir. Her şekilde mükemmel lezzetler elde etmenize yarayacak tariflerdir. Şimdi lezzetli bir çilekli pasta tarifine bakalım.

Çilekli pasta yapımı için gerekli malzemeler

Keki için
İç krema harcı için
Dış Kreması için
İçi ve üzerinin süslemesi için
Çilekli pasta nasıl yapılır?

Çilekli pasta yapımında ilk olarak kekinin hazırlanması gerekir ve kek için yumurtanın beyazları ve sarıları birbirinde ayrılır. Yumurtanın sarısı bir kaba beyazı bir kaba alınır ve şeker her iki kaba eşit bir şekilde paylaştırılır. İki kapta da ayrı ayrı iyice yumurtalar çırpılır. Ardından yumurta sarılarına nişasta eklenir ve tekrar çırpılır ve ardından çırpılmış yumurta beyazları da eklenir. Çırpılarak tüm malzemeyi birbirine yedirin. Limon suyunu ve sıcak suyu ekleyip bir süre çırpınca unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve tekrar çırpın. Pürüzsüz bir kıvamda bir kek hamuru elde edin.

Yağlanmış kek kalıbına hamurunuzu alın ve 170 derecede kırk dakika boyunca pişirin. Kırk dakika sonunda fırından alın ve soğumaya bırakın. Bu esnada iç kremasını hazırlayın. İç kreması için bir tencereye yumurta sarısı, un, nişasta, toz şeker konulur ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca içerisine tereyağı ve vanilya eklenerek ocağın altı kapatılır. Mikserle beş dakika kadar çırpılır. Dış kreması içinde sıvı krema pudra şekeri ile mikserler koyulaşıncaya kadar çırpılır. Soğuyan pasta ikiye kesilir ve iç krema kekin üzerine dökülür. Ardından çileklerin yarısı dilimlenerek krema üzerine eklenir. Pastanın diğer yarısı konulur ve bu defa dış krema eklenir ve bir kısmı krema sıkma torbasına konularak üzeri süslenir. Kalan çilekler dilimlenerek eklenir. Bir su bardağı çikolata rendesi pastanın üzerine serpiştirilir. Bir saat kadar dinlendirilir ardından servis edilir. Bu tarifi doğum günlerinde özel günlerde de rahatlıkla misafirlerinize yapabilirsiniz. Emin olun hepsinden tam not alacaksınız.
" } ] }