{ "title": "Çilekli Yaş Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/Cilekli-Yas-Pasta-57.jpg", "date": "19.01.2024 13:06:20", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "Çilekli yaş pasta, hoş görüntüsü ile herkesin beğenisini alan çilekli yaş pasta, çok sevilen pasta çeşitlerinden biridir. Çilekli yaş pasta yapmak istediğinizde kekini hazır olarak alıp da hazırlayabilir veya evde kendinizde yapabilirsiniz. Çilekli yaş pastayı kabul günlerinizde, doğum günlerinde, çocuklarınız için veya eşinize sürpriz yapmak istediğiniz de gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz. Pastanın yapılması oldukça kolaydır. Ama eğer ilk defa deneyecekseniz biraz zamanınızı alabilir. Ancak tadı ve doyumsuz lezzeti sayesinde tekrar yapmak isteyeceğiniz pasta çeşitlerinden biri olacaktır.

Çilekli yaş pasta için gerekli malzemeler
İç kreması için
Dış kreması için
Diğer malzemeler
Çilekli yaş pasta nasıl yapılır?

Pastanın hazırlanmasına ilk önce pandispanya ile başlayın. Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayrı kaselerin içerisine alıp çırpıcı ile karıştırın. Her iki malzemeye de toz şeker ilavesi yapıp çırpma işlemini sürdürün. Yumurta sarısının bulunduğu kabın içerisine nişastayı ilave edip çırpıcı ile karıştırın ve beraberinde içerisine yumurta akını ilave edip karıştırıp. Malzemeleri bir tahta kaşıkla karıştırıp içerisine unlu malzemeleri ilave edin. Devamında limon suyu ile sıcak suyu ekleyip tekrar karıştırın. Bütün malzemeleri bir güzel karıştırın ve pürüzsüz bir kıvamda kek hamuru yapmaya özen gösterin. Kek kalıbı veya pasta tabanının her tarafını yağlayın. Yağlanmış kısımlara un serpiştirin ve kek harcını kalıba dökün. Kek kalıbını 170 derecelik fırına gönderin ve yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Pandispanya kekini kontrol edin ve pişmişse fırından alıp dinlenmeye bırakın. Sizde diğer taraftan çilekli pastanın kremasını hazırlamaya geçebilirsiniz.

Kremayı hazırlamak için yağ hariç diğer kalan malzemelerin hepsini bir pişirme kabının içerisine alın ve karıştırın. Krema pişene dek sürekli karıştırarak pişirin. Krema göz göz olunca ocağın altını kısın ve içerisine yağ ilavesi yapıp mikserle çırpmaya başlayın. Bu aşamada yaklaşık 5 dakika kadar kremanın çırpılması gerekiyor. Krema hazır hale geldiğinde pastanın dış kremasını hazırlamaya geçin. Bunun için sıvı krema ve pudra şekeri bir karıştırma kabına alınıp çırpıcı ile köpüklü bir kıvam alana dek karıştırılır.

Dinlenmiş olan pandispanya arzuya göre 2-3 eşit parçaya kesilir. Pastanın orta kısmına hazırlanmış olan pasta kreması ilave edilip sürülür. Kremanın üzerine de dilimlenmiş çilekler serpiştirilir. Diğer pandispanya da çileklerin üzerine yerleştirip hafif bastırılır. Pastanın dış kreması bir spatula veya bıçağın ters tarafı ile pastanın her tarafına sürülür. Çilekler ufak şekilde dilimlenip pastanın etrafı süslenebilir. Aynı zamanda rendelenmiş çikolata serpiştirilebilir. Hazır hale gelmiş olan çilekli yaş pasta buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar bekletilir. Sürenin ardından dilimlenip sunum yapılabilir.

Afiyet olsun.

" } ] }