{ "title": "Damla Çikolatalı Yaş Pasta Tarifleri", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/damla-cikolatali-yas-pasta-tarifleri.jpg", "date": "20.01.2024 05:31:59", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Damla çikolatalı yaş pasta tarifleri, damla çikolatalar her türlü yaş pasta tarifleri içinde kullanılabilen, pastaya hoş bir lezzet kadar ürünler arasındadır. Pasta yapmayı seviyor ve değişik pasta tarifleri arıyorsanız damla çikolatalı yaş pasta tariflerine göz atabilirsiniz. Damla çikolatalı yaş pastalar hem misafirleriniz hem kendiniz hem de çocuklarınız için yapabileceğiniz tariflerdendir. Değişik ve kolay pasta tariflerine ihtiyacınız varsa yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Damla çikolatalı meyveli yaş pasta için gerekli malzemeler

Keki için
Kreması için
Ara katı için
Üzeri için
Damla çikolatalı meyveli yaş pasta nasıl yapılır?

Pasta yapımına keki hazırlanarak başlanır. Çukur bir kabın içine 2 adet yumurta kırılır ve çırpıcı ile iyice çırpılır. Yumurtaların üzerine toz şeker eklenerek çırpmaya devam edilir. Üzerine süt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Son olarak un eklenerek karıştırılır. Fırın kabı iyice yağlandıktan sonra hazırlanan kek hamuru kabın içine dökülüp eşit şekilde yayılır. Fırın 180 derecede ayarlanarak kek fırına verilir ve piştikten sonra kek fırından alınıp, soğumaya bırakılır.

Pastanın kreması için, uygun bir tencereye nişasta, un, toz şeker ve süt eklenerek karıştırılır. Malzemeler karıştıktan sonra tencere ocağa alınır. Çırpıcı Krema kaynayıp koyulaştıktan sonra ocaktan alınır. Üzerine vanilya eklenip karıştırılır. Tart jölesi üzerindeki tarife uygun şekilde hazırlanır. Soğuyan kek enlemesine ortadan ikiye bir iple kesilir. Kekin bir parçası süt ile ıslanır. Islanan parçaya hazırlanan kremanın yarısı dökülerek yayılır. Üzerine damla çikolata, çilek, muz ve böğürtlen gibi meyveler yerleştirilir. Tekrar üzerine kekin diğer parçası kapatılır. Üst kata kalan krema dökülerek her tarafına yayılır. Hazırlanan tart jölesi pastanın üzerine sürülür. Tekrar üzeri çikolata parçacıkları ve meyve dilimleri ile süslenir. Pasta buzdolabında bir süre dinlendirilir. Meyveli damla çikolatalı yaş pasta servis için hazır. Dilimlenerek servise sunulabilir.

Fıstıklı damla çikolatalı yaş pasta için gerekli malzemeler
Kreması için
Fıstıklı damla çikolatalı yaş pasta nasıl yapılır?

Yumurta çukur bir kabın içine kırılarak çırpılır. Üzerine toz şeker, ılık su, limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır. Akışkan bir kıvamda olan hamur yağlanmış kelepçeli kalıba dökülerek yayılır. Fırın önceden 170 derecede ısıtılıp hazırlanan hamur fırına verilir. Kekin üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Krem şanti çukur bir kabın içinde süt ile çırpılır ve dinlenmesi için 10 dakika kadar dolapta bekletilir.

Pastanın kreması için derin bir tencerenin içine, 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, damla sakızı eklenir ve ocağa alınır. Krema koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Kelepçeli kalıptan çıkarılan kek enlemesine ikiye bölünür. Hazırlanan krema kekin bir parçasının üzerine tamamen dökülüp yayılır. Üzerine damla çikolata, tercihe göre meyve parçacıkları eklenir ve diğer kek kremanın üzerine kapatılır. Buzdolabında bekletilen krem şanti ile pastanın üzeri kaplanır. Krem şantinin üzeri tekrar çikolata parçacıkları ve toz fıstık ile süslenerek dinlenmesi için dolaba alınır. Dolapta 1-2 saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek sunum yapılabilir.

Afiyet olsun.

Damla çikolatalı yaş pasta için gerekli malzemeler
Ara kreması için
Üstü için
Damla çikolatalı yaş pasta nasıl yapılır?

Yumurtalar çukur bir kabın içine kırılarak, köpürünceye kadar çırpılır. Üzerine toz şeker, vanilya, sıvıyağ, süt, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve un eklenip iyice çırpılır. Akışkan bir kıvamda olan kek hamuru yağlı kâğıt serilmiş fırın kabına dökülür. Fırın 180 derecede ısıtıldıktan sonra kek fırına verilir. Üzeri pembeleşince kek fırından alınarak soğumaya bırakılır.

Kakaolu puding üzerindeki tarife uygun bir şekilde pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuma aşamasında üzeri kabuklaşmasın diye ara ara karıştırılır. Krem şanti çukur bir kabın içine alınıp üzerine süt eklenerek mikser ile koyulaşıncaya kadar çırpılır. Soğuyan kek kalınlığına göre iki ya da üç parçaya bölünür. Kekin bir parçasına hazırlanan pudingden yeteri kadar dökülerek kekin her tarafına yayılır. Üzerine damla çikolata serpilir ve diğer kek pudingin üzerine kapatılır. Arata kalan puding keke dökülerek yayılır ve tekrar damla çikolata serpilerek üçüncü parça kek pudingin üzerine kapatılır. Krem şanti ile pastanın üzeri tamamen kaplanır. Son olarak üzeri damla çikolata ile süslendikten sonra pasta buzdolabına alınır ve iki saat kadar dinlendirildikten sonra dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

" } ] }