{ "title": "Değişik Pasta Tarifleri", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/Degisik-Pasta-Tarifleri-97.jpg", "date": "19.01.2024 06:01:51", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Değişik Pasta Tarifleri, pasta genellikle şeker, yumurta, un, kabartma tozu ve vanilya kullanılarak hazırlanan bir tatlıdır. Yediden yetmişe herkes tarafından severek yenilir. Pastaları birbirinden ayıran en önemli unsur ara katlara konulan malzemeler ve meyvelerdir. Pasta yapımı biraz zahmetli bir iştir. Uzun süre mutfakta vakit geçirmeye neden olur. Fakat yapılacaklar belirli bir sıraya konulursa bu süre biraz olsun kısaltılabilir. Birden çok çeşitlerde pasta tarifleri vardır. Genellikle doğum günü pastaları ve yaş pastalar daha çok bilinir. İçerisine çikolatalı veya meyveler konularak hazırlanır. Bu pastaların dışında farklı tatlar arayanlar için değişik pasta tarifleri de bulunur. Akşam yemeklerinden sonra çayın ya da kahvenin yanında tüketilebilir.

Ispanaklı Pasta İçin Gerekli Malzemeleri

Kek Hamuru için
Kreması için
Üzeri için
Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?

Ispanaklı pasta tarifinde öncelikli olarak pastanın için kek hamuru hazırlanır. Ispanaklar sıcak suda beş dakika kaynatılır ve daha sonra mikserde püre haline getirilir. Geniş bir kaba sırasıyla yumurta, şeker, sıvı yağ ve süt eklenerek mikser ile çırpılır. Daha sonra kabartma tozu, vanilya, un ve ıspanak püresi ilave edilerek 1-2 dakika kadar daha çırpılır. Kek için kullanılacak kalıbın her tarafı sıvı yağ yağlanarak karışım kaba dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir. Kek hamuru pişerken diğer bir yandan krema hazırlanır. Bunun için derin bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler konularak karıştırılır ve tencere ocağa alınır. Tüm malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirilir. Krema göz göz olunca içerisine vanilya ve tereyağı ilave edilir. Tereyağı iyice eridikten sonra tencere ocaktan alınır. Kek pişince fırından çıkarılır ve ılınması için oda sıcaklığında bir süre bekletilir. Daha sonra iplik ya da kesme aletiyle ortadan ikiye kesilir. Hazırlanan krema kekin alt tabanına boca edilir ve ıspatula yardımıyla her tarafına yayılır. Tercihe göre ara katlara meyveler de konulabilir. Meyve olarak muz tercih edilebilir. Kremanın üzerine kekin üst katı kapatılır. Pastanın içini çekmesi için bir süre buzdolabında bekletilir. Diğer bir yandan ıspanaklı pastanın üzeri için krem şanti hazırlanır. Süt ve krem şanti derin bir kapta mikser yardımıyla 5-6 dakika kadar çırpılır. Buzdolabından çıkarılan pastanın her tarafına ıspatula yardımıyla iyice sürülür. Ispanaklı pasta soğuması için tekrar buzdolabına kaldırılır. 2-3 saat buzdolabında dinlendikten sonra istenilen şekillerde kesilerek servis tabağına alınır ve sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Dondurmalı Pasta İçin Gerekli Malzemeleri

Kek Hamuru için
Ara Kat için
Üzeri için
Dondurmalı Pasta Nasıl Yapılır?

Dondurmalı pasta tarifine pasta hamuru hazırlanarak başlanır. Derin bir kaba oda sıcaklığında bekletilmiş margarin eklenerek mikser ile iyice çırpılır. Margarin iyice çırpılıp krema kıvamı aldıktan sonra üzerine toz şeker ilave ederek çırpmaya devam edin. Daha sonra içerisine sırasıyla yumurta ve süt ilave edilir. Son olarak kabartma tozu, vanilya, un ve kakao da eklenerek pasta hamuru yaklaşık 4-5 dakika kadar çırpılır. Daha sonra pasta için kullanılacak olan kalıp margarin ile iyice yağlanır. Aksi takdirde pişen hamuru kalıptan çıkarmak oldukça güç olur. Kalıba dökülen kek hamuru önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Kek hamuru pişerken üzeri için kullanılacak olan krem şanti hazırlanır. Bunun için derin bir kapta süt ve krem şanti mikser ile 5-6 dakika kadar çırpılır. Krem şanti kıvam bulunca soğuması için buzdolabına kaldırılır. Fırından çıakrılan pişen kek hamuru kalıptan çıkarılarak enlemesine 2 eşit parçaya ayrılır. Ara katlara dondurma konulacağı için kek hamurunun oda sıcaklığında ısısını kaybetmesi gerekir. Daha sonra pasta tabanına kaşık yardımıyla dondurma sürülür ve ıspatula yardımıyla üzeri düzleştirilir. Bu işlemi yaparken dondurmanın erimemesi için oldukça hızlı hareket edilmelidir. Dondurmanın üzerine pastanın üst katı kapatılır. Buzdolabından çıkarılan krem şanti pastanın her tarafına eşit miktarda pay edilir. Ispatula yardımıyla pastanın her tarafı krem şanti ile kaplanır. Dondurmalı pastanın üzeri damla çikolata ile süslenerek soğuması için buzdolabına kaldırılır. En az 3-4 saat buzdolabında bekletilen dondurmalı pasta dilimlenerek servis tabağına alınır ve sunumu yapılır.

Afiyet olsun.

" } ] }