{ "title": "Ekler Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/Ekler-Pasta-24.jpg", "date": "19.01.2024 09:30:24", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Ekler Pasta için gerekli olan malzemeler, ekler pasta küçük büyük herkesin severek yediği bir pasta çeşididir. Ekler pastanın yapılışı biraz zahmetli ve zaman alsa da o mükemmel lezzeti her şeyi unutturmaya yeter de artar bile. Ayrıca ekler pasta görsel olarak da kimsenin karşı koyamayacağı bir pastadır.

Ekler pasta için malzemeler
Kreması için
Ekler pasta nasıl yapılır?

Ekler pastayı yapmak için öncelikle bir su bardağı suyu tencereye koyuyoruz. Margarin, şeker ve tuzu ekliyoruz ve orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Daha sonra iki su bardağı unu ilave edip iyice karıştırıyoruz ve hamur tencerenin dibine yapışacak kıvama gelene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Daha sonra hamuru soğuması için bekletiyoruz. Soğuyan hamurun içine yumurtaları tek tek kırarak mikserle çırpıyoruz. Yumurtalar ve çırpma işlemi bittiğinde hamur krema şekline dönüşecektir.

Hazırladığımız ekler pasta hamurunu bir sıkma torbasına koyarak uzun çubuklar halinde tepsiye sıralıyoruz. Daha sonra ekler pasta hamurunu 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Kreması için, ekler pastanın kreması için bir adet yumurtayı, üç yemek kaşığı nişastayı, üç yemek kaşığı unu ve yarım su bardağı toz şekeri orta boy bir tencereye koyup çırpma teli yardımı ile iyice karıştırıyoruz. Daha sonra yarım litre sütü yavaş yavaş bu karışıma ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak da bu karışıma bir yemek kaşığı margarini ekliyoruz ve orta ateşte göz göz olup kaynayıncaya kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Çikolata sosu için, 200 gram sıvı kremayı bir tencereye koyup orta ateşte pişiriyoruz. Daha sonra pişen kremanın içerisine 200 gram bitter çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz ve ılıması için bir kenara bırakıyoruz.

Pişen ekler pastaları bir bıçak yardımı ile ikiye bölüyoruz. Daha önceden hazırlamış olduğumuz için kremayı sıkma torbasına koyarak ikiye bölündüğümüz eklerin alta gelen parçasının üzerine sıkıyoruz. (Sıkma poşeti yerine kaşıkta kullanabiliriz). Ekler pastanın üst parçasını alt parçasının üzerine kapatıyoruz. Son olarak da ekler pastanın sadece üst kısmını hazırladığımız çikolata sosuna batırıyoruz. Hazırladığınız bu ekler pastaların üzerini Antep fıstığı ile süsleyip servis yapıyoruz.
" } ] }