{ "title": "Elmalı Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/elmali-pasta(2).jpg", "date": "20.01.2024 12:37:52", "author": "Pınar BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Elmalı Pasta, hiç kimsenin sevmem diyemeyeceği ve çay saatlerinde ailece ya da konuklarımızla beraber büyük bir iştahla yiyip tadına doyamayacağınız mükemmel bir lezzet olan bir pasta çeşididir. Yapımı da oldukça kolay olan bu pastaya dilediğiniz gibi şekil vererek şık bir şekilde sunum yapabilirsiniz. Pasta tarifi listenizde mutlaka bulunması gereken elmalı pasta tarifini denemenizi tavsiye ederim.

Elmalı pasta malzemeleri
İç malzemeleri
Elmalı pasta tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle elmaların kabuklarını soyduktan sonra rendenin iri kısmında rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları bir tavanın içerisinde şeker ile orta ateşte elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocağın altını kapattıktan sonra tavanın içerisine dövülmüş cevizleri ve tarçını da katarak karıştırın. Hazırladığınız harcı soğumaya bırakın ve derin bir kabın içerisine hamur malzemelerini katarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bez ile örterek 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan cevizden biraz büyük olacak şekilde parçalar alarak bir tahtanın üzerinde elinizle ya da küçük bir merdane ile hamuru çay tabağı genişliğinde açın ve açtığınız hamurun kenarına bıçak yardımı ile birkaç tane çeltikler atın ve içerisine elma harcını koyduktan sonra rulo şeklinde hamuru sararak yarım ay şekli verip yağlanmış tepsiye dizin. Aynı işlemi hamurunuz bitene kadar yaptıktan sonra fırın tepsinizi önceden ısıtmış olduğunuz 180° fırının orta rafında üzeri kızarana kadar pişirin. Tepsinizi fırından çıkararak soğumaya bırakın ve elmalı pastalar soğuduktan sonra üzerlerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Elmalı pastayı istediğiniz şekli vererek yapabilirsiniz ben görsel olması bakımından bu şekilde yapmayı tercih ettim.

Afiyet olsun.
" } ] }