{ "title": "Etimekli Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/etimekli-pasta(1).jpg", "date": "19.01.2024 05:14:09", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Etimekli pasta, çok kolay ve pratik olan pasta tariflerinden biridir. Kolay ve pratik olması ile oldukça da lezzetli bir tariftir. Fakat bir gece buzdolabında bekletilmesi gerekir daha lezzetli olması için. Porsiyonluk yapılabileceği gibi borcam da yapılıp dilimlenerek de servis edilebilir. Bu pasta şerbetli etimeklerin sütlü bir muhallebi ile birleştirilmesi ile elde edilen bir tariftir. Etimeklerin şerbetli olmasından kaynaklanan o ağırlığı sütlü muhallebi ile kırarak çok daha lezzetli bir hale getirilir. Üzeri de krem şanti ile süslenerek servis edilir. Kimi insanlar bu pastaları yaparken damak tadına göre farklı muhallebiler kullanabilir. Kimi sade bir muhallebi kullanırken, kimi çikolatalı, muzlu ya da çilekli muhallebi kullanmak isteyebilir. Bu tamamen sizin damak tadınıza kalmıştır. Muzlu bir muhallebi yapınca üzeri muz dilimleriyle süslenir, çilekli muhallebiler çilekler ile çikolatalı ya da kakaolu muhallebiler ise damla çikolata ile süsleyebilirsiniz. Şimdi size çikolatalı bir muhallebi ile hazırlanan etimekli pasta tarifi verelim.

Etimekli pasta yapımı için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Muhallebisi için
Üzeri için
Etimekli pasta nasıl yapılır?

Etimekli pasta yapımı için ilk olarak şerbetin hazırlanması ve etimeklerin ıslatılması gerekir. Şerbetini yapmak için şeker bir tencereye alınır ve üzerine su ilave edilerek ocağa alınır ve altı açılır. Şerbet kaynamaya başlayınca 5-6 dakika kadar daha ocakta tutulur ve ocak kapatılır. Etimekler bir tepsiye ya da borcama dizilir ve şerbet her tarafına eşit olarak dökülür. Islatılmış olan etimekler bir kenara alınırken muhallebinin yapımına başlanır. Muhallebi yapımı için derin bir tencereye süt, aşeker, un, kakao, nişasta alınır ve ocağa konularak altı açılır. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Topak kalmamasına dikkat edilir. Kaynayıp göz göz olunca altı kısılır ve birkaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır. İçerisine vanilya ve tereyağı eklenir. Ardından mikser yardımıyla üç dakika kadar çırpılır. Muhallebi etimeklerin üzerine dökülür ve her tarafına yayılır. Muhallebi soğurken üzeri için krem şanti hazırlanır. Krem şanti üzerindeki tarife göre sütle hazırlanır. Muhallebi iyice soğuyunca krem şanti üzerine sürülür ve ardından çikolata rendelenir ve krem şanti üzerine serpiştirilir. Ardından üzerine streç film geçirilerek buzdolabına alınır ve bir gece dinlendirilir. Ertesi gün dolaptan çıkarılarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }