{ "title": "Frambuazlı Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/frambuazli-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 06:25:43", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Frambuazlı Pasta, Misafirlerimize ikram edeceğiniz servis tabaklarına ayrı bir şıklık katacak olan frambuazlı pastanın, yumuşacık pandispanyası ile tadına bayılacaksınız. Pasta kremasını üzerindeki frambuazlar kremanın ağır tadını yumuşatıyor. Küçükten büyüğe herkesin oldukça severek yiyeceği frambuazlı pastayı mutlaka denemenizi öneririm.

Frambuazlı pasta malzemeleri
Ara kreması için
Üzerine sürülecek krema için
Üzerini süslemek için
Frambuazlı pasta tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içerisine yumurtaları ve toz şekeri ilave ederek beyazlaşıncaya kadar mikserin yüksek ayarında çırpın. Daha sonra sıcak su, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra azar azar un ilave ederek karıştırın. Pandispanya hamuru hazırlanırken karışımın içerisine un ilave ettikten sonra mikserle çırparsanız pastanın hamuru kabarmayabilir. Bu nedenle hamuru hazırlanırken un ilave edildikten sonra mikser kullanmamanızı öneririm. Hazırladığınız pandispanya hamurunu yağlanmış kelepçeli kek kalıbına boşaltın ve hamurun aralarında kabarcık kalmaması ve güzel kabarması için kalıbı sallayın. Daha önceden ısıtılmış olan 180° fırının orta rafında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin ve pandispanya hamuru biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.

Hamurunuzu iyice soğumaya bıraktıktan sonra bir tencerenin içerisine süt un ve nişastayı ilave ederek ocağımızın altını yakın ve kremanın topaklanmaması ve dibine tutmaması için kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kremanız kaynamaya başlayınca altını kısın ve iki üç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatarak şeker ve yağını ilave edip soğumaya bırakın. Ayrı bir kabın içerisine süt ve çilekli krem şantileri ilave ederek mikser yardımı ile koyulaşıncaya kadar çırpın. İyice soğumuş olan pandispanya hamurunu enine ortadan ikiye kesin ve arasına pişirip soğuttuğunuz kremayı eşit miktarda yaydıktan sonra üzerine pandispanya hamurunun diğer yarısını kapatarak pastanın üzerini çilekli krem şanti ile açık yeri kalmayacak şekilde kaplayın. Pastanızın üzerine rendelenmiş beyaz çikolataları serptikten sonra taze veya dondurulmuş olan frambuaz parçaları ile pastanızı süsleyin ve buzdolabında bir saat dinlendikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }