{ "title": "Gelin Çantası Pasta Tarifi", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/gelin-cantasi-pasta-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 17:05:33", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Gelin çantası pasta tarifi, Gelin bohçası olarak da bilinen bir pasta çeşididir. Yapımı oldukça kolaydır. Kolay yapıldığı için ani gelen misafirlere hemen yapılıp servis edilebilir. Aynı zamanda fırına gerek kalmadan yapılan pasta türleri arasında da bulunur. Gelin çantası teflon tava da yapılan bir tür pastadır. Görünüş bakımında gösterişli bir yapıda bulunduğu içinde çok tercih edilir. Kadınlar arası gün, doğum günlerinde, ani gelen misafirlere ve özel günler gibi günlerde tercih edilir. Gelin çantasının denilmesinin ise çanta şekline benzediği için söylenmiştir. Krem şanti ve kakaodan yapıldığı için kalori bakımında oldukça yüksek değerlere sahiptir. Ne kadar hafif bir pasta olsa da çok sık tüketilmemelidir. Gelin çantası hafif bir pasta olduğu için başka bir tatlı çeşidinin yanında alternatif olarak servis edilebilir. Gelin çantası çoğu bayanın severek yaptığı pasta türüdür. Çünkü kıvamını tutturmak zor değildir.

Gelin Çantası Pasta Malzemeleri
Arası için
Gelin Çantası Pasta Üzeri için
Gelin Çantası Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir kabın içerisine yumurtalar kırılır ve şeker eklenir. Mikser yardımıyla iyice karıştırılır. Bu karışımın üzerine sırasıyla sıvı yağ, un, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenerek yine mikser yardımıyla karıştırılır. Pankek kıvamını alana kadar karıştırılmaya devam edilir. Pankek kıvamını aldıktan sonra teflon tava ısıtılır ve yemek kaşığı ile teflon tavanın içerisine bir kaşık hazırlanan hamurdan konulur. Pankeklerin üzerin zaten piştikçe delik delik olur ve akışkanlığı gider. Kızgın teflon tava da kısık ateşte pişirilir. Üzeri pişmemiş gibi durur ama soğudukça içine çeker. Bu şekilde tüm hamur bitene kadar yapılır. Yalnız hamurların yönü değiştirilmez tek taraflı pişirilir. Bu pankeklerin soğuması için soğuk bir ortama konulur ve diğer yandan arasına konulacak olan krema yapılır. Derin bir tencerenin içerisine krem şanti ve süt eklenerek krema kıvamını alana kadar kısık ateşte devamlı karıştırılır. Krema kıvamı aldıktan sonra ılık olması için beklenir. Daha sonra krema şırıngasına doldurulur ve soğuyan pankekler ikiye katlanarak arasına konulur. Konulduktan sonra çok hafif bir şekilde bastırılır ve uç kısmında kürdan geçirilir. Açık kalan kısmı Hindistan cevizine batırılır. Bu şekilde tüm pankekler yapılır. Gelin çantası soğuk servis edilen bir pasta türü olduğu için hepsi bittikten sonra 1-2 saat buzdolabında bekletilir. Soğuduktan sonra istenilen şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }