Haşhaşlı pasta, herkes tarafından tercih edilebilen pastalar arasında yer almaktadır. Aşağıda da belirteceğim üzere yapımı da gayet kolay şerbetli bir pastalar. İsteğe bağlı olarak sunum yapılabilmektedir. Aynı zamanda birçok insan içinde oldukça hafif bir pastadır. Şimdi pasta tarifi ve yapılışını birlikte görelim.
Haşhaşlı pasta yapımı için gerekli malzemeler
1su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı haşhaş
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
Muhallebisi için
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Muhallebi istemeyenler için ise sadece krem şanti yeterli olacaktır.
Şerbeti için
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Haşhaşlı pasta nasıl yapılır?
Yumurta ve şekeri bir derin kap içerisinde köpük olana kadar çırpılır. İrmik, haşhaş, yağ ve süt ekleyip çırpılır. Un, vanilya şekeri ve en son kabartma tozu ekleyip tekrar çırpılır. Yağlanmış yuvarlak veya kare borcama dökülür. 180 derecede ısıtılan fırınınızda 30-40 dakika arası pişirin.
Muhallebi için olan malzemeler karıştırılır ve en son krem şanti eklenir. Kek fırında iken şerbet hazırlanıp soğutulur. Haşhaşlı pasta fırından çıkar çıkmaz şerbet dökülür. En son ise muhallebi ekleyip soğumaya bırakılır.