{ "title": "Havuçlu Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/havuclu-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 07:02:09", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Havuçlu Pasta, Havuç aromasıyla vanilya ve tarçının karışımıyla ortaya çıkan havuçlu pasta muazzam bir lezzet olup birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen güzel bir tattır. Özellikle misafirlerine ikram edeceğiniz bir lezzet olan havuçlu pasta, misafirlerinize çay ile ikram edebileceğiniz güzel bir lezzettir. Yapılması ve tarifi oldukça kolay olan bir lezzet olan havuçlu pastanın bugün tarifini sizlerle paylaşacağım.

Havuçlu Pasta Yapımı Malzemeleri
Havuçlu Pasta Üst Kreması için
Havuçlu Pasta Nasıl Yapılır?

Bir tencere içine toz şeker ve yumurtalar kırılarak çırpılır. Şekerin karıştırılması ile yumurta yardımı ile karışarak köpürür. Sıvı yağ eklenerek üzerine ılık süt eklenerek çırpılmaya devam edilir. Daha önceden hazırlanan unumuz elenerek karışıma aktarılır. Bu arada unumuz topaklanmaması için sürekli karıştırılmaya devam edilir. Karışımın üzerine kabartma tozu, vanilya ve tarçın eklenerek karıştırılır. Ceviz, rendelenmiş havuç eklenerek karışımımız hazırlanmış olur. Koyulaşan karışımımız daha önceden yağlanan tepsi üzerine güzelce yayılarak dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 50 dakika kadar pişirildikten sonra soğumak üzere tezgâhımıza alınır.

Bu arada geniş bir kâse içerisinde krem şanti, 1 çay bardağı süt koyularak çırpılır. Başka bir kap içerisine kaymaklı labne ve pudra şekeri eklenerek karıştırılır. Karışım tamamlanınca bu iki karışım birbirinin içine aktarılarak karıştırılarak yaklaşık 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Sonra soğuyan havuçlu pastamızın üzerine dinlendirilmiş kremamız aktarılarak, kek üzerinde güzelce yayılır. Havuçlu pastamız 1 saat kadar dolapta bekletilerek kremanın keke geçmesi sağlanarak kekin yumuşaması sağlanır. Akabinde dolaptan çıkartılan kekimiz dilimlere ayrılarak tatlı tabağına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }