{ "title": "İncirli Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/incirli-pasta.jpg", "date": "18.01.2024 22:39:45", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "İncirli Pasta hem hafif hem sağlıklı hem de mükemmel bir lezzetle tanışmak isteyenler için enfes tarifler arasında sıralanabilen incir pasta tarifimiz farklı lezzetler arayanlar için iyi bir alternatif olacaktır. Günümüzde artık evlerde ev hanımları tarafından da pastanede Uzman şeflerin hazırladıkları pasta tariflerini aratmayacak leziz pastalar hazırlanmaktadır. Bu pastalar arasında şahane lezzeti ile tavan yapan incir pastasını sizlerde evlerinizde hazırlayarak özellikle kabul günlerinizde 5 çaylarında ya da ne zaman canınız tatlı bir şeyler çektiğinde kolaylıkla hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bir pasta şöleni sunarak damaklarda tat bırakabilirsiniz.

İncirli Pasta İçin Gerekli Malzemeleri

Keki için
Kreması için
Üzeri için
İncir Pasta Nasıl Yapılır?

İncirli Pasta Hazırlığımıza ilk olarak pastanın kek hamurunu hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza öncelikle oda ısısında bekletilmiş 5 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine toz şeker ilave ederek bir çırpıcı yardımıyla karışım köpük, köpük kar haline gelene kadar çırpalım. Ardından çırpılan şeker ve yumurtaların üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve elenmiş unumuzu azar azar ilave ederken bir yandan da karışımı çırpmayı ihmal etmeyelim. Çırparak akışkan ve pürüzsüz bir kek hamuru elde ettikten sonra kek hamurunun içine 1,5 su bardağı kuşbaşı iriliğinde doğranmış incirleri ekleyip karışımı karıştırdıktan sonra önceden yağlayarak un serpiştirdiğimiz yuvarlak bir borcam tepsiye dökerek yayalım. Ardından fırınımızı önceden 185 derecede ısıtarak tepsiye fırına vererek 20-25 dakika kadar pişirerek fırından çıkartarak soğumaya bırakalım. Ardından İncir pastası kremasını hazırlamak için uygun bir tencereye 1 su bardağı pirinç ununu ilave ederek ocağa alarak kısık ateşte pirinç unu hafifçe renk değiştirene kadar kavuralım.

Kavrulmakta olan pirinç unun üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 litre soğuk sütü yavaş yavaş ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşıp kıvam alıncaya kadar pişirelim. Muhallebi kıvam aldıktan sonra içine 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyerek yağın erimesini sağladıktan sonra tencereyi ocaktan alarak üzerine 1 paket vanilya ilave ederek muhallebiyi soğumaya bırakalım. Muhallebinin soğuma esnasında üzerinin kaymak bağlamaması için de ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyelim. Ardından iyice soğuyan incir pasta kekimizi düz bir servis tabağının üzerine çıkarttıktan sonra keki yumuşatmak ve lezzetlendirmek için üzerine yarım çay bardağı kadar süzme balı dökerek sürelim. Soğumaya bıraktığımız muhallebi iyice soğuduktan sonra incir pastasınınüzerine ve kenarlarına düzgün bir şekilde dökerek yayalım. Hazır hale gelen incir pastanın üzerini damla çikolata, dövülmüş ceviz veya fıstıkla süsledikten sonra buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }