{ "title": "Ispanaklı Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/ispanakli-pasta.jpg", "date": "23.01.2024 06:31:05", "author": "Hacer Sakman", "article": [ { "article": "Ispanaklı Pasta hem görüntüsüyle hem de tadıyla doyumsuz bir lezzettir. Pastalarda her türlü renk ile karşılaşmışsınızdır. Bugün sizlere yeşil renginde güzel bir pasta sunacağım. Şimdi pastamızı yapmaya başlayalım.

Ispanaklı Pasta Malzemeleri
Üstü için
Süslemek için
Ara Katı için
Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak ıspanakları temiz suyla yıkayalım. Daha sonra ıspanakları irice doğrayalım ve sıcak suda beş dakika kaynatalım. Elimizle sıktığımız ıspanakları mikser yardımıyla püre haline getirelim. Hazırladığımız pürenin bir su bardağı çıkmasına dikkat edelim. Üç adet yumurtamızı bir kaba kıralım. İçerisine toz şekeri ilave edelim. Yumurtalarla toz şekeri çırpalım. Şeker biraz eridikten sonra içerisine sütü ilave edelim. İsteğe göre yoğurtta ilave edebilirsiniz. Yumurtayı, şekeri ve sütü karıştırmaya devam ederken sıvı yağı da ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Ardından önceden hazırladığımız kaynatılmış ıspanak püresini ilave ediyoruz. Ardından vanilyayı ve kabartma tozunu ve unu bir kapta karıştırıyoruz. Bir elek yardımıyla karışımımızın içerisine yavaş yavaş ekliyoruz. Hamurun topak olmaması için eleme esnasında karıştırmaya devam ediyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yirmi dakika pişiriyoruz.

Kekimiz pişmeye devam ederken bizde ara katımızdaki kremayı yapmaya başlayalım. İlk olarak sütü bir tencereye dökelim. İçerisine toz şekeri, nişastayı ve unu ilave ediyoruz. Unlar topaklanmasın diye ilave ettiğimiz esnada karıştırıyoruz. Daha sonra tenceremizi ocağa alıyoruz. Pişirmeye başladığımız karışımımızı koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Ardından karışımımıza vanilyayı ve tereyağını da ilave ediyoruz. Tereyağı eridikten sonra koyulaşan karışımımızı ocaktan alıyoruz. Üstü için sütü ve krem şantiyi çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz. İki üç dakika çırptığımız kremamızı koyulaştığında dolaba atıyoruz.

Piştikten sonra fırından çıkardığımız kekimizi tepsisinden ayırıyoruz. Bir iplik ya da kesme aletiyle pastamızı ikiye bölüyoruz. Kekimizin ortasından biraz pasta alıyoruz ve bir tabağa ufalıyoruz. Önceden hazırladığımız ara kat kremamızı ikiye böldüğümüz pastamızın bir yüzeyine döküyoruz. Ardından diğer yarısıyla kremayı kapatıyoruz. Hazırladığımız kremşantiyi pastanın üzerini kapatacak şekilde yayıyoruz. Kivimiz ve muzları dilimlere ayırıyoruz. Güzel bir biçimde üzerini süslüyoruz. Pastamızı ikiye böldüğümüz sırada arasından aldığımız ve ufaladığımız pastamızı üzerine serpiştiriyoruz. Pastamız servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Püf Noktalar
" } ] }