{ "title": "Kakaolu Bisküvili Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/Kakaolu-Biskuvili-Pasta-72.jpg", "date": "19.01.2024 05:29:31", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kakaolu Bisküvili Pasta, Bisküvili pasta yapımında sade pötibör bisküvi ya da kremalı bisküviler tercih edilebilir. Bu pasta yapımında kullanılan malzemeler rahatlıkla tüm marketlerden temine edilebilir. Yapımı oldukça kolay ve basittir. Çok fazla el oyalamaz. Yediden yetmişe herkesin severek sevdiği pastalardan bir tanesidir. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. Kısa sürede hazırlanır. O nedenle aniden gelen misafirlere ikram etmek için çok iyi bir kurtarıcıdır. Oldukça hafif bir pastadır. Yendikten sonra mide şişkinlik hissi yaratmaz. İster çayın ister kahvenin yanında sunulabilir.

Kakaolu Bisküvili Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
Kreması için
Süslemek için
Kakaolu Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?

Kakaolu bisküvili pasta tarifi için öncelikli olarak pasta kreması hazırlanır. Derin bir tencerenin içerisine tereyağı konularak tencere ocağa alınır. Tereyağı eridikten sonra üzerine un ilave edilir. Tereyağı ile un kısık ateşte unun kokusu çıkana kavrulur. Un kavrulduktan sonra üzerine yavaş yavaş süt ilave edilerek tel çırpıcı ile iyice karıştırılmaya başlanır. Süt unun yoğunluğunu açınca bu sefer toz şeker ilave edilir. Toz şeker eridikten sonra tencereye vanilya ve kakao ilave edilir. Küçük bir kapta nişasta, 2 yemek kaşığı su ile inceltilir. Hazırlanan nişasta tencerenin içerisine ilave edilir. Bu aşamada çırpıcı ile karıştırma işlemi çok önemlidir. Kullanılan nişasta kremaya kıvam vereceği için karıştırma işlemi bırakılmamalıdır. Muhallebi kaynama noktasına ulaşınca üzeri göz göz olacaktır. Bu esnada muhallebi ocaktan alınır. Muhallebi içerisinde undan ve nişastadan kaynaklı olarak topaklanmalar yaşanabilir. Mikser kullanılarak muhallebinin kıvamı düzeltilir. Muhallebi macun gibi pürüzsüz bir kıvama ulaşıncaya kadar mikser ile çırpılır. Krema ılınması için bir müddet oda sıcaklığında bekletilir. Diğer bir yandan derin bir kâsede krem şanti ve süt çırpılmaya başlanır. Krem şanti mikser yardımıyla 5-6 dakika kadar çırpılarak kıvam bulması sağlanır. Krem şanti hazırlandıktan sonra ılınan kremanın içerisine eklenerek kaşık yardımıyla krema havalandırılarak karıştırılır. Pasta yapımı için dikdörtgen ya da kare bir borcam tercih edilir. Pötibör bisküviler borcamın tabanına yan yana dizilir. Tek kat helinde ve aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizilmesine özen gösterilmelidir. Bisküvilerin üzerine hazırlanan kremadan biraz dökülür ve ıspatula yardımıyla düzeltilir. Aynı işlem bisküviler bitecek şekilde tahmini 4 kat olarak tekrarlanır. Kakaolu bisküvili pastanın son katı da hazırlandıktan sonra üzeri streçlanerek soğuması için buzdolabına kaldırılır. Yaklaşık 3-4 saat dinlendikten sonra buzdolabından çıkarılan kakaolu bisküvili pasta kare şeklinde kesilerek servis tabağına alınır. Üzerine biraz Hindistan cevizi serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }