{ "title": "Kakaolu Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/kakaolu-pasta-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 21:29:23", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Kakaolu Pasta, Türk mutfağı yemekleri kadar olduğu kadar, pastalar ve kekleriyle de meşhurdur. Pastalar ve de kekler mutfaklarımızda eksik olamayan lezzetlerdendir. Pastalar herkes tarafından çok sevilir. Her damağa hitap eder ve görüntü olarak da çok güzel durur. Mutfaklarımızda çeşit çeşit pastalar yapılmaktadır. Meyveli, kakaolu, muhallebili ve daha birçok şekilde yapılır. Hepsi de birbirinden lezzetli olur. Pastalar özellikle kadınların beş çaylarında ve altın günlerinde daha da çok yapılır.

Bizim evde en çok kakaolu ya da çikolatalı pasta yapılıyor çünkü benim kızlarım kakaolu pastayı çok seviyorlar. Bu yüzden sık sık yaparım. Kızlarıma yapmadan elim alışmış eve gelen misafirlerime de hemen hazırlayıp sunuyorum. İlk başta kakaolu pastanın yapılması zor geliyordu. Artık çok rahat bir şekilde yapıyorum. Şimdi sizin ile kakaolu pasta yapalım.

Kakaolu pasta tarifi malzemeleri

Keki için
Kreması için gereken malzemeler
Kakaolu Pasta Nasıl Yapılır?

İlk önce kekimizi yapmaya başlayalım. Kek için yumurta ve şekeri bir kabın içine alıp çırpalım. Sonra üzerine sütü ilave edip çırpmaya devam edelim. Daha sonra kakaoyu katalım çırpma işlemine devam edelim. Vanilya, kabartma tozu ve unu da ilave edip hepsini bir güzel çırpalım. Sonra istediğiniz bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru içine boşaltalım. Her tarafına gelecek şekilde iyice yayalım. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına sürelim ve kekimiz pişene kadar bizde kremasını hazırlayalım.

Kreması için bir tencerenin içine yumurta, nişasta, un, kakaoyu ve şekeri koyup karıştıralım. Sonra sütü ilave edip ocağa alalım kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve yağını da ekleyip yağ eriyene kadar pişirelim. Sonra soğuması için bir kenara alalım. Kekimizi kontrol edip içi pişmiş, üzeri kızarmış ise fırından alalım. Biraz soğuduktan sonra kek kalıbını temiz bir tepsinin içine ters çevirelim. Sonra ekmek bıçağı ile keki ortadan ikiye bölelim. (Bu işlemi iplik yardımıyla da yapabilirsiniz.) Kekin yarısını pastayı yapacağımız bir kabın içine alalım ve hazırladığımız sosun yarısını kekin üzerine boşaltalım. Her tarafına iyice yayalım. Daha sonra kalan yarıyı da pastanın üzerine kapatalım ve sosun yarısını da üzerine dökelim. Sonra pastanın her tarafını kaplayacak bir şekilde sosu yayalım. Biraz buzdolabında bekletelim. Sonra istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.
" } ] }