{ "title": "Kalpli Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/kalpli-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 16:51:43", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Kalpli pasta, kalpli pasta özellikle özel günlerde çok sık yapılan görsel açıdan güzellik sağlayacak bir pastadır. Özellikle sevgililer günün de en çok tercih edilen pasta türlerindendir kalpli pastalar. Yine evlilik teklifi ederken şık bir masada muhakkak bir kalpli pasta bulunur. Sevgililer arasında doğum günü, yılbaşı, evlilik yıl dönümleri de yine kalpli pasta olmadan olmayan özel günlerdir. Kalpli pasta yaş pastalar ile aynı malzemeler kullanılarak hazırlanan bir pasta türüdür. Tek farkı bu pastanın kalp şeklinde olmasıdır. Damak tadına göre çikolatalı, muzlu, çilekli yapılabilir. Tabi kapalı olduğu için krem şantisini kırmızı gıda boyası eklenerek kırmızı renkte hazırlanırsa çok daha anlamlı olacaktır. Şimdi kırmızı bir kalpli pasta tarifine bakalım.

Kalpli pasta yapımı için gerekli malzemeler
Kalpli pasta nasıl yapılır?

İlk olarak kekinin hazırlanması gerekir. Keki için ilk olarak yumurta ile şeker derin bir kaba alınır. Mikser ile köpürene kadar çırpılır. Yumurtalar köpürünce üzerine sıvıyağ, süt, şeker eklenir ve tekrar çırpılır. Un kabartma tozu ve vanilya süzgeç de elenerek kaba eklenir ve tekrar çırpılmaya devam edilir. Kek hamurunuzun da kırmızı olmasını isterseniz onun da içerisine birkaç damla gıda boyası katabilirsiniz. Kalpli Kek kalıbınızı iyice yağlayın ve ardından un serpiştirin. Kek hamurunu kalıba aktararak önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırına verin. Kekinizin iyi kabarması için ilk yirmi beş dakika kadar fırın kapağını açmayın. Ardından kontrollü bir şekilde pişirin. Pişen keki fırından alın ve soğumaya bırakın. Kek soğurken sizde krem şantisini bir su bardağı süt ile çırpın gıda boyasını ekleyin tekrar çırpın ve dolaba koyun. Keki kalıptan çıkarın ve ip ile ikiye kesin. Hazırladığınız krem şantiyi arasına sürün ve damla çikolatayı üzerine ekleyin. Ardından ikinci katı koyun ve tekrar krem şanti sürün. Çilekleri ince ince dilimleyin ve pastanızın üzerini süsleyin. Ardından çikolatayı benmari usulü eritin ve üzerine çizgiler şeklinde gezdirin. Pastanız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }