{ "title": "Kolay Pasta Tarifleri", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/kolay-pasta-tarifleri.jpg", "date": "19.01.2024 05:36:53", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Kolay Pasta Tarifleri, Ani gelen misafirler için hemen kolay yapılan pasta çeşitleri vardır. Bu pasta çeşitlerin yapımı pratik ve kolay olduğu için bayanlar tarafında çok tercih edilir. Çok fazla kolay pasta tarifleri vardır. Çikolatalı pasta, bisküvili pasta, mozaik pasta gibi birçok çeşidi vardır.

Bisküvili pasta; Bisküvi ve çikolatadan yapılan bir tatlı türüdür. Bisküvili pastanın yapımı kolay olduğu gibi tadı da çok lezzetlidir. Ani gelen misafirler için bayanların vazgeçilmez tatlısıdır. Bisküvili pastanın tek püf noktası vardır. Oda bisküvinin iyicene ıslanmasıdır.

Bisküvili pasta malzemeleri
Yapılışı: İlk olarak derin bir tencerenin içerisine çikolata sosu, vanilya ve süt konulur. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha öyle kaynatılır ve ocağın altı kapatılarak soğuması için bekletilir. Diğer bir yandan kare borcamın içerisine bisküviler süt ile ıslatılıp tek sıra olacak şekilde serilir. Serildikten sonra üzerine çikolata sosu dökülür. Yine üzerine bir kat bisküvi serilir ve üzerine yine çikolata sosu dökülür. Bu şekilde dört sıra yapılır. En son olarak pastanın üzerine Hindistan cevizi dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Antep fıstığı mozaik pasta; Yine ani gelen misafirler için tercih edilen bir pasta türüdür. Mozaik pasta görünüşü olarak da gösterişli bir pasta türüdür. Mozaik pastanın içerisine isteğe göre antepfıstığı, ceviz, fındık gibi kuru yemişlerde konulabilir. Mozaik pasta da bisküvi ile yapılır.

Antep fıstığı mozaik pasta malzemeleri
Yapılışı: İlk olarak derin bir tencerenin içerisinde krema yapılır. Kreması koyu bir kıvam alana kadar karıştırılır. Kaynamasına yakın bitter çikolatalar küçük parçalara ayrılarak kremanın içerisine atılır. Çikolatadan sonra kremanın içerisine şeker süt ve kakao ilave edilir. Daha sonra bisküviler küçük parçacıklara ayırarak hepsi bu şekilde yapılır. 1 çay bardağı ufalanmış bisküvili pasta ayrılır. Ayrılan bisküviler antepfıstığı ile kremanın içerisine konulur ve bir süre de öyle kaynatılır. Kare borcamın içerisine ayrılan ufalanmış bisküviler ve antepfıstığı konulur. Onların üzerine hazırlanan krema konulur ve her yerine serilir. Mozaik pasta fırında pişirilmez. Yapıldıktan sonra üzerine streç geçirilir ve bir gün buzdolabında bekletilir. Bekletildikten sonra isteğe göre dilimlenir ve servis edilir.

Afiyet Olsun.

Islak kek; Normal kekten tek farkı çikolata sosunun kullanılmasıdır. Ani ve haber vermeden gelen misafir için pratik ve oldukça lezzetli bir pasta çeşididir. Aynı zamanda çikolatayı seven kişilerin en çok tükettiği pasta türüdür. Kalori bakımında oldukça yüksek değerlere sahip olduğu için çok sık tercih edilmemelidir. Kadınlar arası gün veya özel günlerde de çok fazla tercih edilir. Islak kek hazır çikolata sosu ile de yapılabilir.

Malzemeleri
  • 3 su bardağı un
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?

İlk olarak geniş bir kaba yumurta ve şeker konularak mikser yardımıyla ile karıştırılır. Yağ, süt ve kakao eklenerek yine mikser yardımı le karıştırılır. Hazırlanan bu karışımda bir su bardağı ayrılır. Daha sonra karışımın içine un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek bir daha mikser yardımıyla çırpılır. Fırın tepsisinin her taradı eşit şekilde yağlanır ve kek hamuru fırın tepsisinin içerisine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Piştikten sonra bir süre soğutulur. Kek piştikten ayrılan sos kekik üzerine dökülür ve istenilen şekilde kesilip servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }