{ "title": "Köstebek Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/kostebek-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 08:30:54", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Köstebek pasta, Birçok pasta çeşidine göre daha hafif ve lezzetli bir pasta çeşididir. Yumuşacık sünger gibi bir kek içi dolu krema ve enfes muz aroması bir de damla çikolatasını düşünürsek yeme yanında yat tabirine bire bir uyan bir pasta olmuş olur. Adından da anlaşılacağı gibi köstebek pasta küçük toprak yığını şeklinde gözükür tam bir köstebek yuvası şeklindedir. Dilerseniz bugün sizinle paylaştığım köstebek pasta tarifine uyarak nefis bir köstebek pasta yapabilirsiniz. Şunu da belirteyim tarifimiz garantili ve birçok kez denenmiştir.

Köstebek pasta için gerekli malzemeler
Kreması için gerekli malzemeler
Köstebek Pasta Nasıl Yapılır?

Köstebek pasta yapımına ilk olarak kek ile başlıyoruz. Öncelikle derin bir kâseye üç adet yumurtanın sarısını ve toz şekeri koyuyoruz. Mikser ile önce kısık devirde daha sonra yüksek devirde köpük, köpük bir krema elde edinceye kadar çırpıyoruz. Ardından ılık su, sıvı yağ, Süt ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Ayırdığımız yumurta akını bir tutam tuz ile beyaz bir köpük elde edinceye kadar çırpıp diğer kek malzemelerinin içine karıştırıyoruz. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu bir elek yardımı ile havadan eleyerek keke katıyoruz. Bu işlem kekin yumuşacık ve daha kabarık olmasını sağlayacaktır. Yaklaşık 22 Cm olan kelepçeli bir kek kalıbını yağlayıp hazırladığımız keki içerisine döküyoruz. Kekin kalıbın her yerine eşit dağılması ve hava kabarcıklarının kaybolması için iyice sallıyoruz. Ardından önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

Un, vanilya ve toz şekeri tencereye koyup süt ekliyoruz kremanın topaklanmaması için sütü eklerken çırpma teli ile karıştırıyoruz iyice karıştırdığımız kremayı ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayan ve kıvam alan kremaya tereyağını ekleyip mikserle çırpıyoruz. Hazırladığımız kremayı bir kenara koyup soğutuyoruz. Bu arada fırından çıkardığımız keki ılıması için bir 15 dk. Bekletiyoruz ardından kalıptan çıkartıp kenarlarından biber parmak kalacak şekilde kekin ortasından ince bir tabaka sıyırıyoruz. Kekin üst kısmından aldığımız keki bir kenara koyup köstebek kekin üzerine soyduğumuz muzları diziyoruz. Ardından soğuyan kremaya bir paket kremşanti ekleyip mikser ile iyice çırpıyoruz. Son olarak kremaya damla çikolatayı karıştırıyoruz ve kremayı muzların üzerine tepeleme bir şekilde koyup etrafını düzeltiyoruz. Daha sonra kekin ortasından sıyırdığımız kek parçalarını iyice ovalayıp kremanın üzerine gezdiriyoruz. Köstebek pasta bittiğinde küçük bir toprak yığını gibi görünmesi gerekiyor bir çoğunuz köstebek yuvası görmüşünüzdür tamda o şekilde olacak adı da zaten buradan gelmektedir. Köstebek pasta boz dolabında yaklaşık 4 saat bekletildikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

" } ] }