{ "title": "Kremalı Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/kremali-pasta(1).jpg", "date": "19.01.2024 13:36:03", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kremalı pasta, sevdikleriniz ya da kendiniz için yumuşacık, lezzetli bir pasta tarifi arıyorsanız kremalı pastayı tercih edebilirsiniz. Bir defa denedikten sonra vazgeçemediğiniz tarifler arasında yerini alacak olan kremalı pastanın yapımı da oldukça basittir. Okul dönüşü çocuklarınız için ya da sevdiklerinize ufak sürprizler hazırlamak isterseniz bu pastayı mutlaka denemelisiniz. Kremalı pasta tarifine gelin hep birlikte göz atalım.

Kremalı pasta için gerekli malzemeler
Kreması için
Krema sosu için
Kremalı pasta nasıl yapılır?

Kremalı pasta için ilk önce krema hazırlanır. Çukur bir tencerenin içine süt, un, toz şeker eklenerek çırpılır. Tencere ocağa alınır ve orta harlı ocakta koyulaşıncaya kadar pişirilir. Koyulaşan ve kıvam alan krema ocaktan alınır ve içine vanilya eklenip karıştırılır. Tekrar içine toz krem şanti ve margarin ilave edilerek mikser yardımıyla 5 dakika çırpılır. Hazırlanan krema soğuması için bırakılır. Krema sosunu hazırlamak için çukur bir kabın içine krem şantiler eklenip sütle çırpılır.

Pastanın keki için karıştırma kabına yumurta ve toz şeker ilave edilerek köpük, köpük oluncaya kadar çırpılır. Köpüren malzemelerin üzerine süt, sıvıyağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Son olarak içine un, kabartma tozu ve vanilya eklenip tahta kaşık yardımıyla karıştırılır. Un, vanilya ve kabartma tozu elekten geçirilerek malzemelere eklenmelidir. Hamurun 10 dakika kadar çırpılması kabarması için önemli bir ayrıntıdır.

Hazırlanan pasta hamuru yağlı kâğıt serilmiş fırın kabına dökülerek kabın her yerine eşit yayılır. Fırın kabında en az 5 dakika dinlendirildikten sonra 180 derecede ısıtılmış fırına verilir. Hamur fırına verildikten sonra ilk 15 dakika fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Aksi halde hamur kabarmaz, kabarsa bile fırının kapağı açıldıktan sonra söner. Kek hamuru yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirilir. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapılabilir. Pişen pasta hamuru fırından alınır ve soğumaya bırakılır. Hamur soğuduktan sonra bir ip ya da bıçakla ortadan ikiye bölünür. Her parça kek sütle ıslandıktan sonra, hazırlanan kremanın yarısı bir parça kekin üzerine dökülüp eşit yayılır. Kremanın üzerine kekin diğer parçası kapatılır ve arta kalan krema tekrar kekin üzerine dökülerek bir spatula ile her tarafına yayılır. Krema sosu kremanın üzerine eşit şekilde sürülür. Kremalı pasta buzdolabına alınarak en az 1 saat bekletilir. Servis anında üzeri istenilen şekilde süslenerek dilimlenir ve servise sunulur.
" } ] }