{ "title": "Kümbet Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/kumbet-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 13:54:08", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Kümbet pasta, çikolatalı bir pastadır. Yapımı zor ve zahmetli bir pastadır. Ancak görsel olarak çok güzel bir pastadır. Bayanların günlerde sıkça tercih ettiği bir pastadır. Genelde bir gün öncesinden yapılır ve dinlenmeye bırakılır.

Kümbet pasta malzemeler
Iç dolgusu için malzemeler
Kümbet Pasta Üzeri için
Kümbet Pasta Nasıl Yapılır?

İlk önce yumurtalarımızın sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Sarılarına şekerimizi ekleyip köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra üzerine sütümüzü, sıvı yağımızı, kakaomuzu, unumuzu, vanilyamızı ve kabartma tozumuzu ekleyip kekimizin hamurunu çırpmaya devam ediyoruz. Kıvama geldikten sonra ayırdığımız yumurta aklarını tuz ile çırpıp krem şanti kıvamına gelince hazırladığımız kek hamurun içine döküp karıştırıyoruz. Önceden yağladığımız fırın tepsisine döküyoruz. Fırınımızı daha önceden 170 derecede ısıtıyoruz ve kekimizi fırına veriyoruz. Pişen kekimizi soğumaya bırakıyoruz. Kekimiz soğurken krem şantimizi hazırlıyoruz. Derin bir kapta sütü, krem şantiyi ve Hindistan cevizini çırpıyoruz ve buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Kekimiz ılıdıktan sonra kekimizi iki parçaya bölüyoruz. Yuvarlak bir kâseyi streçle kaplıyoruz. Üst tabanımızı yerleştirdikten sonra krem şantimiz ile dolduruyoruz. Sonra üzerine diğer kekimizi kapatıyoruz. Kekimiz bu şekilde iki üç saat dinlendirdikten sonra büyük bir servis tabağına ters çeviriyoruz ve kekimizin üzerine krem şanti ya da çikolata sosu ile süslüyoruz. Sonra servis yapabiliriz. Kekimizi ters çevirdikten sonra üst tarafın kenarlarını kesiyoruz. Yuvarlak şekil veriyoruz. Kestiğimiz kekin kenarlarını ufalayıp üzerine sürdüğümüz krem şantiyi süslemek için kullanıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }