{ "title": "Kuru Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/kuru-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 19:28:38", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kuru pasta, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen yiyeceklerden biridir. Kuru pastalar, genellikle pastanelerde yapılmaktadır. Aslında bu durumun nedeni kuru pastanın yapılışı sırasındaki zorluklar değildir. Bu durumun asıl nedeni kuru pasta içerisinde kullanılan malzeme çeşitliliğinin fazla olmasıdır. Fakat malzeme çeşitliliği ne kadar fazla olursa olsun bu malzemelerin miktarı oldukça düşüktür. Bu da kuru pastayı, diğer yiyecekler ile aynı seviyeye getirmektedir. Kuru pastaların şekerli şekersiz ve tuzlu olmak üzere en çok tüketilen üç farklı çeşidi bulunmaktadır. Son derece yaygın olarak tüketilen kuru pastalar, özellikle aşırı şekerli ya da ıslak olmadığı için insanlara ağır gelmesi gibi bir durum söz konusu olmamaktadır. Kuru pastalar arasında da en çok tuzlu olan çeşitleri tüketilmektedir. Çünkü insanlar şekerli yiyecekler tüketmek istediğinde daha çok ıslak pastalara yönelirler. Bu durumda da kuru pastalar daha çok tuzlu yiyeceklerin istenmesinde tüketilir. Kuru pasta, yapılışı oldukça kolaydır. Yani sizlerde bu pastaları evlerinizde yaparak dışarıda satılan pastalara göre çok daha büyük lezzetler elde edebilirsiniz. Üstelik pasta yapılışı sırasında biraz eğleneceksiniz. Çünkü pastalara verilen şekiller kafa dağıtmanıza yardımcı olacaktır. Kuru pasta yapılışında kullanılan malzemelerin tümünü tezgâh üzerinde hazırlarsanız, daha sonradan malzeme temini ile uğraşmamış olacaksınız. Şimdi sizlerde gerekli malzemeleri hazırlayarak bu mükemmel pastaları yapabilirsiniz.

Kuru Pasta Malzemeleri
Üzeri için kullanılacak malzemeler
Kuru Pasta Nasıl Yapılır?

Kuru pasta yapılışına geçer geçmez, öncelikle bir kap içerisine un haricinde tüm malzemeleri koyarak bir mikser yardımı ile bol bol çırpalım. Çırpma işlemi sonrasında köpüklü bir karışım elde edeceğiz. Daha sonra çırpma işlemi ile azar azar un ekleyerek tam bir hamur kıvamına yani kulak memesi kıvamına getirelim. Bu aşamaya gelene kadar unu yavaş yavaş eklerseniz fazla katı ya da fazla cıvık olmayacaktır. Hamuru biraz yoğurun ve elinize yapışmayacak kadar un ekleyin. Bu şekilde hamurunuzu hazırlayın.

Diğer aşamada ise hamurun tümünü merdane ile açarak şekilli kalıplarda keselim. Bu işlemi isterseniz hamurdan parçalar alarak istediğiniz şekli vererek tamamlayabilirsiniz. Bu durum isteğinize kalmıştır. Fakat aşırı kalın yapmayın ve hepsinin büyüklüğü aynı olsun. Bu aşama sonrasında fırın tepsinizin dibini bol bol yağlayın. Bu şekilde yaptığınız kuru pastalar tepsiye yapışarak dağılmayacaktır.

Şimdi yapmış olduğunuz şekilli hamurları, yağladığınız fırın tepsisi üzerine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Artık kuru pastanın son aşaması olan pişme aşamasındayız. Önceden fırınınızı ısıtın ve tepsiyi fırına atın. Yaklaşık 30 dakika kadar pişirin ve daha sonra afiyetle tüketin. Böylece kuru pasta hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }