{ "title": "Lorlu Piramit Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/Lorlu-Piramit-Pasta-32.jpg", "date": "21.01.2024 13:04:17", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Lorlu Piramit Pasta, Protein insan vücudu için oldukça önemlidir. Protein vücutta en çok bulunan mineraldir ve vücutta en çok bulunduğu yerler dişler ve kemiklerdir. İnsan sağlığı bakımından ve özellikle de çocukların gelişimi için oldukça önemli bir mineraldir. İnsan sağlığı ve çocuk gelişimi için oldukça faydalı bu mineral en çok süt, yumurta ve et ürünlerinde bulunmaktadır. Süt ürünleri içinde lor peyniri en çok protein miktarına sahip olan peynir türüdür. Uzmanlara göre peynir altı suyunda yapılmakta olan lor peynirinin biyolojik değerleri yüz yirmi altı olarak tespit edilmiştir. Bir tane yumurtada bulunan protein miktarı yüz olarak belirlenmiştir. Yani lor peynirinin biyolojik değeri yumurta göre çok daha fazladır. Özellikle de yumurtaya karşı alerjisi olan bir kişi lor peyniri yiyerek günlük protein ihtiyacını fazlası ile karşılar. Gelelim lor peyniri kullanılarak yapılan tatlılara lor peyniri tuzsuz şekilde tatlılara dahi kullanılan peynir türüdür. Bugün sizlerle çok farklı bir pasta tarifi paylaşacağım hadi başlayalım.

Lorlu Piramit Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
Bisküvileri Islatmak için
Lorlu Piramit Pasta Nasıl Yapılır?

Enfes pastayı yapmak için öncelikle süt, lor peyniri ve toz şeker derin bir kap içerisinde mikser kullanılarak iyice çırpılır. Krema kıvamını alana kadar üstüne kaşık kullanarak azar, azar süt ilave ederek iyice çırpın. Daha sonra sütü bir de ilave etmeyin çünkü toparlanması zor oluyor.) Yapmış olduğunuz karışım krema kıvamına geldikten sonra içine vanilyayı'da ilave ederek iyice karıştırın. Sıra geldi bisküvileri ıslatmaya bunun için çorba kasesinin içerisine sütü koyun daha sonra mutfak tezgâhı üstüne streç film serin ve bisküvileri süte batırarak ıslatın ıslatmış olduğunuz bisküvileri streç film üstüne üçerli, dörderli olacak biçimde dizin. Daha sonra da bisküvilerin üstüne lorlu peynir karışımından biraz koyun ve spatula kullanarak iyice her tarafına yayın. Üstüne yeniden süte batırılarak ıslatılan bisküvilerden dizilir. Daha sonra bisküvilerin üstüne tekrardan lor peynirli karışımdan sürülerek süte batırılarak ıslatılan bisküviden dizilir. (Üç kat olacak biçimde) En sonda üzerine tekrardan lor peynirli karışımdan sürülerek yanlarda bulunan streç filmden tutarak kaldırın. Bu sayede bisküvilerin ortada piramit şeklinde birleşmesini sağlamış olursunuz. Daha sonra bisküvilerin üstünü elinizle çok fazla bastırmadan düzeltin. Daha sonra mutfak tezgâhı üstüne alüminyum folyo serilerek lorlu piramit pasta çok dikkatli bir şekilde kaldırılarak sermiş olduğunuz alüminyum folyo üstüne koyun. Bisküvilerin üstündeki streç folyoyu açın ve üstüne arta kalan lor peynirli karışım ile kaplayarak yeniden streç film ile iyice sarın. Daha sonra streç film üstüne alüminyum folyo da kapatılır. Yapmış olduğunuz lorlu piramit pasta be biçimde buzdolabına kaldırılır ve tam bir gece bekletilir. Ertesi sabah buzdolabından alınır üstünde bulunan folyolar çok dikkatli bir şekilde açılarak lorlu piramit pasta servis etmek için dilimlenir.

Not: Eğer biraz sert kıvamda olsun ister iseniz servis yapmadan önce bir, iki saat kadar dondurucuya koyun bu sayede çok daha sert olur.

Afiyet Olsun.
" } ] }