{ "title": "Meyveli Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/meyveli-pasta.jpg", "date": "27.01.2024 08:59:10", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Meyveli Pasta, küçük büyük herkesin severek en çok yediği pasta çeşitlerin birisi de farklı meyvelerle hazırlanmış olan pastadır. Herkesin pasta seçimi konusunda ve damak lezzeti bakımından en çok meyveli ve çikolatalı pasta tüketilmektedir. Yaş pasta günlük yaşantımızda sevilerek tüketilirken aynı zamanda doğum günlerinde, özel zamanlarda ve düğünlerde en sık olarak hazırlanan yiyecektir. Meyveli pasta hem görünüm hem de lezzet olarak herkese hitap eden bir tatlı türüdür. Çoğunlukla meyveli pastalarda en çok yakışan meyveler kivi, çilek, portakal ve muzdur. Hazırlanan pandispanya kekinin arasına kremadan sonra farklı lezzetteki birkaç meyvenin birleşimiyle hazırlanırken, kremanın içerisine de bu meyvelerden ekleyerek pastalarda kullanabilirsiniz. Meyveli pastaları dışarıdan hazır alabileceğiniz gibi kendinizde evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Ayrıca sevdiklerinize hiç beklemediği bir anda meyveli pasta hazırlayarak onları hem sevindirip hem de şaşırtabilirsiniz. Meyveli pastaları hazırlaması oldukça kolaydır, ancak meyveleri dizim aşamasında sizi biraz yorabilir. Ama kendi hazırladığınız o lezzetli pasta ile çocuklarınızı, eşinizi ve sevdiklerinizi sevindirebilirsiniz. Herkes pandispanya kekini hazırlamaktan biraz korkar, fakat doğru malzemeler kullanarak ve işlemi doğru olarak yaptığınız zaman dışarıdaki hazır meyveli pastalardan çok daha lezzetli tatlar hazırlamak mümkündür.

Meyveli Pastanın Keki İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kreması için
Pastayı Süslemek için
Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?

İlk önce iki ayrı kabın içerisine yumurtanın aklarını ve sarılarını birbirinden ayıralım. Daha sonra yumurta aklarının olduğu kabın içerisine toz şekerin yarısını ekleyerek mikser yardımıyla kar haline gelinceye kadar iyice çırpalım. Diğer kalan toz şekeri de yumurta sarısının üzerine dökelim, aynı mayonez kıvamına gelinceye kadar yine mikserle iyice çırpalım. Ardından yumurta sarısının bulunduğu karışımı içerisine sıcak suyunu, buğday nişastasını, kabartma tozunu, vanilya ve unu ilave ettikten sonra yaklaşık birkaç dakika kadar mikserle iyice çırpalım. Elinize tahta kaşık alın ve kar haline gelen yumurta aklarını, diğer karışımın içerisine yavaş bir şekilde ve söndürmeden karıştıralım. Hazırladığınız kek karışımını kelepçeli olan kalıbın içerisini ve kenarlarını yağladıktan sonra dökelim ve önceden 150 derecede ısıtılmış olan fırında pişirelim.

Pişirdiğiniz pastanın kekini fırından alalım ve üzerine nemli bezle örttükten sonra ılınması için bir kenara kaldıralım. Meyveli pastanın kremasını hazırlamak için derin bir tencere alalım ve içine sütü, toz şekeri, unu, nişastayı, vanilyayı ekledikten sonra orta dereceli ocağın üzerine alalım ve çırpma teliyle karıştırarak koyu kıvam alıncaya kadar pişirelim. Hazırlanan pastanın kremasını soğuması için bırakalım. Pastanın kreması soğuyunca içerisine toz krem şantiyi ekleyelim ve mikserle iyice çırpalım. Eğer krema koyu kıvamda olursa açmak için bir miktar soğuk süt ekleyebilirsiniz. Pastanın kekini enlemesine olacak şekilde ortadan ikiye keselim ve attaki parçasına bir miktar kremayı eşit miktarda sürelim. Daha sonra muz, kivi ve portakalı ince dilimler halinde kestikten sonra kekin arasına istediğiniz gibi dizerek hazırlayın. Diğer keki üzerine kapatın ve kalan kremayı hem pastanın üzerini hem de yanlarını kapatacak şekilde yayarak sürün. Bu arada Hindistan cevizi ve çekilmiş fındığı kâsenin içerisinde karıştırdıktan sonra pastanın kenar kısımlarına serpin. En son kalan meyveleri pastanın üzerine düzgün bir dizaynla dizin ve ortasına çilekleri isterseniz ikiye keserek isterseniz bütün olarak yerleştirin. Hazırladığınız meyveli pastayı buzdolabında yaklaşık 2-3 saat kadar dinlendirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }