{ "title": "Meyveli Yaş Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/meyveli-yas-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 05:19:12", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Meyveli Yaş Pasta, Çilek, kivi, muz, portakal ve vişnenin lezzetiyle bütünleşen yaş pasta damağımıza hitap eden rengarenk bir pasta olan meyveli pasta yapımı oldukça kolay olan rengarenk bir lezzettir. Meyveli pasta özellikle misafirlerimizi ağırlarken lezzetine doyum olmayan bir lezzet olup kalori değeri bakımından zengin bir besin olup çocukların beğenerek tükettiği bir lezzettir. Bugün sizlerle meyveli yaş pasta tarifini paylaşacağım.

Meyveli Yaş Pasta Malzemeleri
Pasta Kreması için Malzemeleri
Pastanın üzerini süslemek için
Meyvelerin parlaklığını sağlamak için
Meyveli Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

İlk önce pastanın keki için 3 yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Yumurta sarısı toz şeker ile karıştırılarak şeker köpürünceye kadar çırpma devam edilir. Üzerine çeyrek limon suyu ve ılık su ilave edilerek çırpılmaya devam edilir üzerine vanilin, kabartma tozu eklendikten sonra unumuz elenerek eklenmeyen devam edilir. Bir kaşık yardımı ile karıştırılarak ayrı bir kap içine yumurtanın beyazı bir tutam tuzla kar beyazı oluncaya mikser ile çırpılır. Önceden hazırlanan kek karışımına ilave edilir tatta kaşık ile karıştırılarak kelepçeli kek kabına dökülerek, kek kabı hafiften tezgâha vurularak kek hamuru iyice kaba yayılması sağlanır. Önceden hazır edilen 180 derecelik fırınımıza sürülür. Fırınımız içine bir tas su koyulduğu takdirde kek pişerken yumuşak ve daha lezzetli bir hal gelir. Kek iyice kızarana kadar pişirilir, kek piştikten sonra fırından çıkartılarak soğumaya alınır. Soğuyan kek bir bıçak yardımı ile dağılmadan kelepçeler açılarak kabından çıkartılır.

Kekimiz hazırı olunca bu defa pastamızın kreması hazırlanır önce şekerin yarısını ve 2,5 su bardağı süt ile kaynatılır. Kalan şeker ise yumurta sarısını, nişastayı ve yarım bardak süt ile iyice çırpılarak kaynayan süt ilave edilerek mikser ile çırpılır üzerine şekerli vanilin de ilave edilerek birkaç dakika daha karıştırıldıktan sonra ocaktan alınarak içine tuzsuz tereyağı eklenerek mikser ile çırpmaya devam edin. Sıcak karışımın içinde tereyağı eriyince kek kreması hazır olmuş olur. Bundan sonra krem şanti ve süt katılarak çırpılarak yaklaşık 10 dakika kadar krema dinlendirilir. Krema dinlenirken, muz, kivi, çilek ve muz yıkanarak dilimlenir. Kesilen muz kararmasın diye üzerine bir dilim limon sıkılır.

Önceden hazır edilen kalıp da bulunan kekimiz bıçak yardımı ile 3 parçaya ortalı olarak kesilir. Kesilen her parçanın aralarına kremamız güzelce yayılır. Bu yayılma işlemi tamamlanınca en üste en son krema sürülerek her bölgenin aynı olması açısından krema yayılır. Krema döküldükten sonra kek biraz bastırılarak kremanın pastamızın üzerine geçmesi sağlanır. Akabinde daha önce hazırladığımız meyvelerin bir kısmı kek sıkılmadan önce biraz en ortaya koyulur. En son kek kreması düzeltilerek. İnce ince doğramış olduğumuz muz dilimlerini kekimizin üzerin dizilir. Muz dilimlerinin üzerine kivi parçacıkları eklenerek en son olarak birkaç tane çilek 4 parçaya bölünerek pastamızın üzerine yayılır. Bundan sonra pastamızın üst kısmında etrafına krem şanti ile yuvarlak yuvarlak yapılarak güzel bir görüntü sağlanır. Hazır olan pastamızın üzerine meyvelerin parlaması amacıyla jöle dökülerek. Kekin krema aramasını çekmesi amacıyla ve biraz sertleşmesi sağlanmak amacıyla 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. 1 saatin sonunda dolaptan çıkartılan pastamız bir bıçak yardımı ile kesilerek tatlı tabağına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }