{ "title": "Mozaik Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/mozaik-pasta(1).jpg", "date": "20.01.2024 20:41:09", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Mozaik Pasta: kökeni Sicilya olan kakao ve bisküvinin yanı sıra tereyağı veya margarin, pudra şekeri veya toz şeker, süt, tercihe göre yumurta, vanilya, dövülmüş ceviz, fındık, Hindistan cevizi, badem, portakal veya limon rendesi ve likör de ilave edilebilen bir tatlı türüdür. Hazırlaması tamamlandıktan sonra şekil alması için birkaç saat dondurucuda muhafaza edilmesi gereken bu pasta pişirilmeden yapılmaktadır. Bisküvi ile yapıldığı için kalorisi yüksek bir pasta türüdür. Diyet yapanların, çok sık ve fazla miktarda olmayacak şekilde 1 ince dilim kadar tercih edilebilmektedir. 1 porsiyon mozaik pasta ortalama olarak 331 kalori kadardır.