{ "title": "Mozaik Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/mozaik-pasta(1).jpg", "date": "20.01.2024 20:41:09", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Mozaik Pasta: kökeni Sicilya olan kakao ve bisküvinin yanı sıra tereyağı veya margarin, pudra şekeri veya toz şeker, süt, tercihe göre yumurta, vanilya, dövülmüş ceviz, fındık, Hindistan cevizi, badem, portakal veya limon rendesi ve likör de ilave edilebilen bir tatlı türüdür. Hazırlaması tamamlandıktan sonra şekil alması için birkaç saat dondurucuda muhafaza edilmesi gereken bu pasta pişirilmeden yapılmaktadır. Bisküvi ile yapıldığı için kalorisi yüksek bir pasta türüdür. Diyet yapanların, çok sık ve fazla miktarda olmayacak şekilde 1 ince dilim kadar tercih edilebilmektedir. 1 porsiyon mozaik pasta ortalama olarak 331 kalori kadardır.

Mozaik Pasta
Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle bisküvileri kıralım, kırarken de fazla ufalamamaya dikkat etmek gerekiyor. Margarini bir tavada eritelim, eriyen margarini, sütü, şekeri ve diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekleyelim. İsteğe göre ceviz yerine fındık da kullanabilirsiniz. Daha sonra iyice karıştırıyoruz ve karışımı streç film arasına boşaltarak elimizle rulo şeklini veriyoruz veya uzun ince bir kabın içine de yerleştirip daha düzgün şekilli olması sağlanabilir. Servis etmeden önce buzlukta 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Daha sonra dilimleyerek servis ediyoruz. Mozaik pasta tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
" } ] }