{ "title": "Muhallebili Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/muhallebili-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 17:10:55", "author": "ALİ ATAY", "article": [ { "article": "
Muhallebili pasta, insanda tadı damağında bıraktıracak bir lezzete sahiptir. Özellikle miktarların yerinde konulduğu bir pasta, pastanelerde karşılaştığınız lezzeti evde de yakalamak için bir püf noktasıdır. İnsanların reddedemeyeceği ilk ürün tatlılardır. Bu ürünlerin başında ise pastalar gelmektedir. Birçok pasta türü vardır. Bunlardan biri olan muhallebili pasta tarifi oldukça basit ve lezzetlidir. Aynı zamanda yapımı ve hazırlanışı için gerekli olan malzemeleri bulmak da bir o kadar kolaydır. Bu muhallebili pastayı yaparken ve aileniz ile arkadaşlarınıza servis ederken büyük bir zevk alacağınızı söyleyebiliriz. Ayrıca bu pastanın yapımı esnasında aşağıda tarifini vereceğimiz örneğe uyarak yapmanız halinde daha kolay bir şekilde ve daha da az zaman harcayarak yapabilirsiniz. Bunun için de tarif içerisinde bahsedilen önemli yerlere ve püf noktalarına çok dikkat etmeniz gerekir. Bu sayede muhallebi tatlısını yaparken daha az zaman harcayabilirsiniz. Aşağıda muhallebi pastamızı yapabilmemiz için gerekli olan malzemeler ve muhallebi pastasının yapılış şekli verilmiştir. Yapan hanımlara şimdiden kolay gelsin ve de afiyet olsun diyelim.

Muhallebili pasta için kullanılacak olan malzemeler
Krema için kullanılacak malzeme
Üzerine kullanmak üzere

Rendelenmiş fındıklı çikolata ya da Hindistan cevizi parçacıkları.

Muhallebili pasta Nasıl Yapılmaktadır?

Pastanın kekini yapmak için yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın, daha sonra sıvı yağı, sütü ve kakaoyu üzerine ekleyip iyice çırpmaya devam edin. Bu hazırlamış olduğunuz karışımdan 1 su bardağı kadarını ayırın (Keki pişirdikten sonra kullanacağız) kalan harcımızın içine vanilini ve kabartma tozunu ekledikten sonra en son olarak da unu eleyerek karıştırın. Orta büyüklükte dikdörtgen şeklindeki fırın tepsisine koyarak önceden ısıtılmış olan fırında kekinizi 180 derece sıcaklıkta güzel bir şekilde kabarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine önceden ayırdığınız karışımı iyice yayarak dökün ve kekin kakaolu sosu iyice çekmesini bekleyin. Muhallebi harcı için süt, un, tozşeker ve nişastayı ilave ederek iyi bir biçimde çırpın ve tencereyi ocağa alarak kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra yaklaşık olarak üç dakika daha kaynatmaya devam edin. Sonrasında ocaktan alın ve vanilya karıştırarak ılınmasını bekleyiniz. Muhallebinin sıcaklığı biraz dindikten sonra kremşanti ve sütü ekleyip beş dakika kadar çırpmaya devam ediyoruz. Kakaolu sosu kendine doğru çekmekte olan keki üst kısmından ortalayacak şekilde iki eşit ve düzgün parçaya ayırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz bu muhallebinin bir kısmını kekin üzerine koyuyoruz ve kekin kalan diğer yarısıyla da kapatıyoruz. Geriye kalan muhallebinin diğer kısmına kekin üstüne dökerek kekimizin şekil almasını sağlıyoruz. Artık muhallebili pastamız hazır hale gelmiştir. Hazırlamış olduğumuz muhallebili pastayı en az iki saat boyunca buzdolabında dinlendirmemiz gerekmektedir. Servis yapacağımız esnada üzerine fındıklı çikolatayı rendeleyip ya da Hindistan cevizi parçacıklarını serperek servis yapabilirsiniz. Bu şekilde hazırlamış olduğumuz pastanın daha güzel bir görüntü sağlamaktadır. Artık pastamızın yapım aşaması ve de servis edilme işlemi tamamlanmıştır diyebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }