{ "title": "Muzlu Bisküvili Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/muzlu-biskuvili-pasta(1).jpg", "date": "19.01.2024 02:58:03", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Muzlu bisküvili pasta, Bir çoğumuzun çocukluğunun pastasıdır bisküvili pasta. Çeşitli meyvelerle çikolatalarla veya yemişlerle süsleyip hazırladığımız bisküvili pastayı benim gibi bir çoğunuzun da yaptığı ilk pastadır sanırım. Hata oranı sıfır olduğundan mıdır yoksa malzeme olarak çok külfetli olmadığından mıdır bilmem. Birçok anne kızlarına kendi başına yapmalarına izin verdikleri ilk pastadır. Sıradan bir bisküvili pasta yerine muzlu bisküvili pasta yaparak daha lezzetli bir hale getirebiliriz. Muzun enfes aroması bisküvinin yumuşacık hali ve üzerindeki çikolata sosu ile enfes bir pasta ortaya çıkıyor. Yapmak ister iseniz fazla zamanınızı almayacaktır. Bunun için sizlerle paylaşmış olduğum tarife uymanız yeterli olacaktır.

Muzlu bisküvili yaş pasta için gerekli malzemeler
Kreması için gerekli malzemeler
Üzeri için gerekli malzemeler
Muzlu Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle küçük bir tencereye nişasta, un toz şekeri, vanilyayı ve kakaoyu koyup yavaş yavaş karıştırarak sütü ekliyoruz. Ardından tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar kısık ateşte karıştırıyoruz. Kaynayan kremaya tereyağını da ekleyip mikser ile çırpıyoruz. Daha sonra dikdörtgen bir tepsinin içerisine streç film veya buz dolabı poşeti seriyoruz. Daha sonra üç bisküvi enine yaklaşık beş bisküvide boyuna diziyoruz. Üzerine hazırladığımız çikolatalı kremadan bir miktar sürüyoruz. Daha sonra üstüne aynı şekilde bisküvi diziyoruz. Tekrar krema sürüp kenarda kalan bisküvilerin üzerine birer kat bisküvi daha diziyoruz ve krema sürüyoruz. Orta kısımda iki kat yan kısımlarda üç kat bisküvi dizili olacak. Ardından İki adet muzu soyup tam orta kısmına gelecek şekilde koyuyoruz. Daha sonra enine altına serdiğimiz poşetin veya streç filmin iki ucundan tutup muzun üzerinde birleştiriyoruz. Bu şekildeki pastayı buz dolabında yaklaşık bir saat bekletip daha sonra çıkartıyoruz. Arasına sürdüğümüz çikolata kremasından arta kalanı pastanın üzerine sürüyoruz. Son olarak da pastamızı süslemek için üst kremasını hazırlıyoruz. Toz şeker ve nişastayı küçük bir tavaya alıp bir bardak süt ile çırpıyoruz. Ocakta kısık ateşte karıştırarak pişirdiğimiz kremaya beyaz çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Ocaktan indirip bir müddet soğuttuğumuz kremayı hazırladığımız muzlu bisküvili pastanın üzerine dilediğimiz şekilde gezdirip buz dolabına koyuyoruz dolapta en az 2 saat beklettiğimiz pastayı dilediğiniz gibi dilimleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

" } ] }