Muzlu Rulo Pasta, Muzlu rulo pasta yapmak sanıldığı gibi zor değildir. Misafirlerinize yaparak memnun edici yorumlar alabileceğiniz bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Şimdi sıra muzlu rulo pastanın malzemelerini ve nasıl yapıldığını tarif edelim.
Muzlu Rulo Pastanın Malzemeleri
Üç adet yumurta
Bir su bardağından bir parmak eksik toz şeker
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
Bir su bardağı un
Kreması için
İki su bardağı süt
Bir paket vanilya
İki buçuk çorba kaşığı un
Bir çorba kaşığı nişasta
Dört çorba kaşığı toz şeker
Bir çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için
Bir kutu krem şanti (Bir kutu içerisindeki iki poşeti de kullanın)
Bir su bardağı süt
Arası için iki adet muz
Muzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır?
İlk olarak pandispanya hamurunu hazırlamak ile işe başlayın. Bunun için uygun bir karıştırma kabının içerisine yumurta ve toz şeker alınır ve mikser yardımı ile yumurta ve toz şeker beyazlaşana kadar iyice çırpın. Daha sonra vanilya, un ve kabartma tozu ilave edilerek tekrar çarpılır. Hazırlanan pandispanya hamuru yağlı kâğıt serili olan fırın tepsisine dökülür ve tepsinin her tarafına iyice yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Yaklaşık olarak on dakika pişirilir. Kek pişince biraz soğuduktan sonra yağlı kâğıt ile rulo yapın ve öyle bekletin şeklinin almasını sağlayın. Sizde bu arada pastanın kremasını hazırlayın. Kreması için uygun bir tencere içerisine süt, un, nişasta ve toz şeker ilave edilir ve çırpılır ocağın üstüne alınarak sürekli karıştırarak pişirilir. Krema koyulaşana kadar pişirin. Krema kıvamını alınca en son olarak vanilya ve tereyağı eklenir ve karıştırılarak ocaktan alınır. Kremanın soğuması sağlanır. Daha sonra rulo şeklinde soğutulan kek açılır ve pişirilen kremanın tamamı kekin üzerine dökülüp eşit miktarda yayılır. Kekin ortasına muzları yerleştirin. Yağlı kâğıttan çıkarılıp rulo şeklinde sarıp iyice soğuması için buzdolabına kaldırın. Bir su bardağı süt ile bir paket krem şanti mikser yardımı ile koyulaşana kadar iyice çırpın. Buzdolabında iyice soğuyan rulo pasta çıkarılır ve hazırlanan krem şanti ile düzgün bir şekilde kaplanır. Üzeri isteğinize göre süsleyebilirsiniz. Ben vişne reçelinin taneleriyle süsledim görüntüsü gayet iyi oldu.