{ "title": "Nişan Pastası", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/nisan-pastasi.jpg", "date": "19.01.2024 08:04:35", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Nişan Pastası, özellikle bayanlar açısından kendi nişanlarında nişan pastasının görünüşü ve lezzetli olması büyük önem taşımaktadır. Birçok insan nişan pastasını hazır olarak almayı tercih eder. Ancak bu pasta evde de kolaylıkla yapılabilir. Bu yazımızda size nişan pastasının tarifini ve önemli detaylarını anlatmaya çalışacağız.

Nişan pastası için gerekli malzemeler

Pandispanya için gerekli malzemeler
Nişan pastası pandispanyası nasıl yapılır?

Öncelikle un kakao, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı elemek gerekir. Süt, yağ ve yumurta da mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Yukarıda bahsettiğimiz bütün malzemeleri büyükçe bir kaba koyun ve mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra 3 tane kare kek kalıbının altına yağlı kâğıt serip üzerine kek hamurunu dökün. Spatula ile üzerinden geçip kenarlarını düzeltin. Kek kalıbında boşluk kalmaması için hafifçe vurabilirsiniz. Daha sonra ısıtılan fırında 170 pişirin. Bir gece buzlukta beklettikten sonra kullanıma hazırdır.

Nişan pastasının kreması için gerekli malzemeler
Nişan pastasının krema nasıl yapılır?

Krema için önce süt kaynatılır. Diğer malzemeler ise büyük bir tencereye alınıp karıştırılır. Süt kaynarken 1 kaşık kadarını karışıma ekleyin ve yumurtaların pişmesini önlemek için sürekli çırpın. Isıtılan sütü karışıma ekleyip karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Sonra krem şanti ve yarım bardak sütü çırpın ve krema soğuduktan sonra karışıma ekleyin.

Nişan pastası nasıl yapılır?

Kekler bir gece buzlukta bekletildikten sonra üzeri düz olacak şekilde çıkarılır. Kenarlarını düzeltmek ve sert kabukları almak için kenardan 1 cm'ye kadar kesilir. Daha sonra kek ortadan ikiye bölünür. Alt kısma önceden hazırlanan şekerli su fırça yardımıyla serpilir

Daha önce keki düzeltmek için kesilen kısımlar ile kremanın taşmaması için yarım santimetre genişlikte bir çerçeve yapılır. Yüksekliğin iyi bir şekilde ayarlanması gerekir. Yapılan çerçeve içine krema dökülür ve spatula ile düzeltilir. Kekin 3 katı da aynı şekilde hazırlanır. Keklerin üstü, hazırlanan ince krema ile kaplanır.

Şeker hamuru mısır nişastası ile hazırlanır. Nişastanın elenmesi gerekir. Hamur ince ve eşit şekilde merdane yardımıyla açılır. Açılan bu hamur kekin üzerine yerleştirilir. El yardımıyla köşeleri özenle düzeltilir. Daha sonra dışarıda kalan hamur kesilir ve kenarlar düzeltilir.

Bu işlemden sonra 3 kat kek üst üste yerleştirilir. Keklerin zarar görmemesi için her kat için özel pasta kâğıdı konulmalıdır. Pastanız servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }