{ "title": "Pasta Börek", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/pasta-borek.jpg", "date": "20.01.2024 06:35:23", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Pasta börek, pasta börek hepimizin çok sevdiği lezzetlerdendir. Fakat hamur işleri olduğu için yüksek kalorili lezzetlerdendir. Bu nedenle kilo sorunu yaşayanlar çok fazla tüketmez. Fakat hayır denilemeyecek kadar lezzetli pasta ve börek çeşitleri de yok değildir. Pastalar da böreklerde çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Özellikle meyveli pastalar, peynirli börekler çok sevilen pasta börek çeşitlerinden bazılarıdır. Şimdi en çok sevilen pasta ve börek tarifi verelim.

Çilekli pasta, çilekli pasta çok sevilen pasta türlerinden biridir. Çilek pastaları çok daha şık görünmesini sağlayan ve ayrıca eşsiz bir lezzet katan meyvedir. Özellikle çocukların çok sevdiği bir meyve olduğu için çocuk olan her evde sıklıkla yapılan bir pastadır. Şimdi lezzetli bir çilekli pasta tarifine bakalım.

Çilekli pasta yapımı için gerekli malzemeler

Keki için
Kreması için
İçi ve üzerinin süslemesi için
Çilekli pasta nasıl yapılır?

Çilekli pasta yapımında ilk olarak kekinin hazırlanması gerekir ve kek için yumurtanın beyazları ve sarıları birbirinde ayrılır. Yumurtanın sarısı bir kaba beyazı bir kaba alınır ve bir su bardağı şeker her iki kaba eşit bir şekilde paylaştırılır. İki kapta da ayrı ayrı iyice yumurtalar çırpılır. Daha sonra bir kapta birleştirilir ve diğer pasta malzemeleri eklenerek çırpılır ve hamur hazırlanır. Yağlanmış kek kalıbına hamurunuzu alın ve yüz yetmiş derecede kırk dakika boyunca pişirin. Kırk dakika sonunda fırından alın ve soğumaya bırakın. Krema hazırlanır ve kekin üzerine dökülür. Ardından çileklerin yarısı dilimlenerek krema üzerine eklenir. Pastanın diğer yarısı konulur ve bu defa dışına krema eklenir ve bir kısmı krema sıkma torbasına konularak üzeri süslenir. Kalan çilekler dilimlenerek eklenir. Bir su bardağı çikolata rendesi pastanın üzerine serpiştirilir. Bir saat kadar dinlendirilir ardından servis edilir.

Sigara böreği, çok sevilen börek çeşitlerinden biridir. Kahvaltılarda ve günün diğer her öğün de tüketilebilir. Yapımı oldukça kolay ve pratiktir. İster fırında ister yağda kızartarak yapabilirsiniz. İç harcı için peynir, kıyma ve patates kullanılarak yapılabilir. Damak tadınıza göre iç harcını ayarlayabilirsiniz. Fakat en sevileni peynirli olanıdır.

Sigara böreği için gerekli malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 200 gram lor peyniri
  • 1/2 Demet maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Sigara böreği nasıl yapılır?

Sigara böreği yapımı için ilk olarak iç harç hazırlanır ve bunun için maydanozlar doğranır ve lor peyniri ile karıştırılır. Hazır yufkalar tezgâha serilir ve üçgenler halinde kesilir ve içerisine peynir eklenerek sarılır. Yağ tavaya alınır ve ısıtılır. Kızgın yağ içerisine börekler atılır ve kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }