{ "title": "Pasta Çeşitleri", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/pasta-cesitleri.jpg", "date": "20.01.2024 17:14:01", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Pasta çeşitleri; Pasta bayanların günlerinde, özel günlerinde veya özel yemek davetlerinde vazgeçilmez yiyecekleri arasındadır. Kolay pasta yapımı olduğu gibi uzun zaman alan pasta türleri bulunmaktadır. Pasta çeşitleri sayılamayacak kadar çok fazladır. Lezzet bakımında çok güzel olduğu için çok tercih edilir. Fakat pasta çeşitleri içerisinde şeker ve kilo aldıracak malzemeler bulunduğu için kalori bakımında oldukça yüksek değerlere sahiptir. Pasta çeşitlerinde kıvamı zor tutulan pastalarda vardır.

Ağlayan pasta; Normal çikolata kek hamurunda yapıp ayrıca çikolata sosu ve krema eklenerek yapılan bir pasta türüdür. Ağlayan pasta özel günlerde, doğum günlerinde veya kadınlar arası günlerde çok fazla tercih edilir. Çikolata ve şeker de yapıldığı için kalori bakımında yüksek değerlere sahiptir. Ağlayan pasta diğer pastalara göre biraz zaman alır. Önemli olan kekin kıvamının tutmasıdır. Ağlayan pasta bazen doğum günü pastası olarak da kullanılır. Ağlayan pastanın özelliği kesildiği zaman çikolata sosunun akmasıdır.

Malzemeleri
Kremasında
Çikolata sosu
Nasıl Yapılır?

İlk olarak yumurta ve toz şeker derin bir kabın içerisine konulur ve mikser ile çırpılır. Daha sonra ilk sefer de kullanılacak olan süt eklenir. Üzerine kakao, un vanilya ve kabartma tozu eklenerek bir daha karıştırılır. Hazır hale gelen kek hamuru fırın tepsisinin içine dökülür ve önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişirilir. Kek piştikten sonra biraz soğuduktan sonra üzeri süt ile ıslatılır. Derin bir kabın içerisine süt ve krem şanti konularak çırpılır. Krem şanti kıvamı aldıktan sonra buzdolabına konulur ve 2-3 saat bekletilir. Çikolata sosu başka bir tencerede yapılır. Çikolata sosu için bütün malzemeler tencerenin içerisine konulur ve kaynayana kadar karıştırılır. Paket halinde olan çikolata da kırılıp içine atılarak bir süre de kaynatılır. Soğuyan krem şanti kekin üzerine dökülür. Daha sonra çikolata sosu soğutulur ve krem şantinin üzerine dökülür. İsteğe göre dilimlenir ve servis edilir.

Afiyet Olsun.

Kedi dili pasta; Hazır satılan kedi dili bisküvilerde yapılan bir tür pasta çeşididir Görünüşü ve lezzeti bakımında güzel olduğu için bayanlar tarafında çok tercih edilir. Ani gelen misafirlere yapımı çabuk ve kolay olduğu için çok yapılır. Kalori bakımında yine yüksek değerlere sahip olduğu için diyet yapan ve sağlığına dikkat eden kişiler çok sık tüketmemelidir. Kedi dili pastası bisküvili pastaya benzer. Fakat tat olarak değişikliği vardır.

Malzemeleri
Muhallebisi için
Nasıl Yapılır?

İlk olarak kedi dili bisküviler süt ile ıslatılarak borcamın içine dizilir. Daha sonra derin bir tencerede pastanın muhallebisi yapılır. Muhallebi malzemelerin hepsi konulur ve muhallebi kıvamını alana kadar karıştırılır. Dizilen bisküvilerin üzerine hazırlanan muhallebi dökülür. Yine bir kat kedi dili bisküvi dizilir ve üzerine yine muhallebi dökülür. En üzerine de hazır olan çikolata sosu toz şeklinde pastanı en üzerine dökülür. İsteğe göre üzerine Hindistan cevizi veya fıstık dökülür. İstenilen şekilde dilimlenir ve servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }