{ "title": "Pasta Keki Tarifi", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/pasta-keki-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 22:40:33", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Pasta keki tarifi, Bir çoğumuz evde pastalar yapmayı deneriz fakat ne kadar lezzetli olursa olsun hiçbiri hazır aldığımız pastaların kekleri kadar yumuşak ve puf puf olmuyor. Hep istiyoruz ki çocuklarımıza ve sevdiklerimize evde kendi ellerimizle hem hijyeninden hem de kullanılan malzemeden emin olarak kekler pastalar hazırlayalım. Fakat ne yaparsak yapalım pastanın keki dilediğimiz gibi olmuyor. Fakat benim öğrendiğim yeni bir tarifle çok lezzetli ve şık pastalar yapabiliriz. Üstelik bir çeşit de değil birçok çeşit pasta ve yaş pastalarda kullanabileceğimiz bir kek bu. Sizlerle tarifini paylaştığım pasta kekini yaş pastalarda, rulo pastalarda, tiramisu da köstebek pastada ve benzeri birçok pasta çeşidinde kullanabilirsiniz. Sizlerle paylaştığım pasta keki tarifine uyduğunuz taktirde sünger gibi yumuşacık kek elde etmiş olursunuz. Üstelik hazırladığımız pasta kekini diğer kekler gibi ıslatmanıza bile gerek kalmayacak. Sizlerle paylaştığım malzemelerin miktarı 26 cm yuvarlak kek kalıbına göredir dilerseniz 18 Cm ye 27 cm olan dikdörtgen bir kalıba da yapabilirsiniz.

Pasta keki tarifi için gerekli malzemeler
Pasta Keki Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kâseye yumurtanın sadece sarılarını koyuyoruz. Yumurtanın beyazını ayrı bir kâsede bekletelim. Yumurta sarılarının üzerine şekeri ilave edip köpük, köpük bir krema elde edinceye kadar çırpıyoruz. Ardından kabartma tozu, vanilya, un, suyu ve limon suyunu ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde ayırdığımız yumurtanın akına bir fiske tuzu atıp mikser yardımı ile bembeyaz bir köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra her iki karışımı birleştirip tekrar çırpıyoruz. Ardından yağladığımız fırın tepsisine bir tutam un serpip hazırladığımız pasta kekini döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz. Kek çok çabuk pişeceğinden dolayı 10 dakika sonra keki fırını açmadan kontrol ediniz. Kekin çok yumuşak olmasını istiyor iseniz kekin pişme esnasında buhar vermesi ve kekin daha yumuşak olması için bor cam bir kâseye su koyup fırının bir kenarına koyabilirsiniz. Kekin üst kısmı kızarınca fırını kapatın ve kapağını açmadan 2 dk bekletin daha sonra fırından çıkardığımız keki soğutup kalıptan çıkartıyoruz. Pasta kekimiz hazır. Dilerseniz ortadan kesip iki katlı pasta hazırlayabilirsiniz veya dilediğiniz rulo pastalarda deneyebilirsiniz.

" } ] }