{ "title": "Pasta Kreması", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/pasta-kremasi.jpg", "date": "19.01.2024 15:27:19", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Pasta kreması, pasta ya da keklerin içi ya da üzerin, süslemek için kullanılan, pastalara mükemmel lezzet katan ürünlerdir. Pasta kremaları marketlerde hazır olarak farklı çeşitlerde satılmaktadır. Ancak hazır pasta kreması kullanımını tercih etmeyen kişiler mutfaklarında kolaylıkla farklı krema çeşidi hazırlayabilir. İçerisinde hiçbir kimyasal kullanılmadan mükemmel lezzette pasta kremaları hazırlayarak çeşitli pastalar yapılabilir. Farklı malzemeler kullanılarak meyveli, krem şantili, çikolatalı, kakaolu gibi birçok çeşitte pasta kremaları hazırlanabilir. Evde kolaylıkla hazırlanan pasta kremaları ile pastaların üzerleri değişik süslenerek hoş görüntüler elde edilebilir. Pasta kremaları hem pasta araları için hem de pastaların üzeri için kullanılabilir.

Pasta kreması çeşitleri nelerdir?

Pasta kreması birçok çeşitte hazırlanabilir. Yazımızın devamında pasta süslemek için en çok tercih edilen krema tariflerine ulaşarak evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Pasta yapımında en çok tercih edilen pasta kremaları.
Kakaolu pasta kreması için gerekli malzemeler
Kakaolu pasta kreması nasıl yapılır?

Uygun bir tencerenin içine yumurta sarıları, 3 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un eklenerek tel çırpıcı ile önce karıştırılır. Ardından üzerine mısır nişastası ve kakao ilave edilir. Tencere orta harlı ocağa alınır ve malzemeler devamlı karıştırılarak pişirilir. Krema kaynama noktasına ulaştıktan sonra bir iki taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. Krema ılık bir hal alana kadar ara ara üzeri kabuklaşmasın diye karıştırılır. Hazır hale gelen kakaolu pasta kreması pastaların ara katı ve üzeri için gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Meyveli pasta kreması için gerekli malzemeler
Meyveli pasta kreması nasıl yapılır?

Derin bir kabın içine 1,5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un ve 2 çorba kaşığı mısır nişastası alınarak homojen bir şekilde karıştırılır. İyice karıştıktan sonra üzerine teker teker yumurta sarıları eklenir. Yumurta sarıları da iyi çırpıldıktan sonra, toz şeker ilave edilir ve karıştırılır. Malzemeler uygun bir tencereye aktarılarak orta hararetli ocakta devamlı karıştırılarak pişirilir. Krema yoğunlaşıp kaynadıktan sonra hızlı bir şekilde çırpıcı ile çırpmaya 12 dakika kadar daha devam edilir. Hazır olan krema ocaktan alınır. Çilek ya da böğürtlen yıkandıktan sonra minik minik doğranır ve pişen kremanın içine atılır. Krema çırpıcı ile meyveler ile tam olarak buluşana kadar karıştırılır. Ilıyana kadar aralıklarla üzerinin kabuklanmaması için karıştırılmalıdır. Hazır hale gelen meyveli pasta kreması yine pastaların ara katı ya da üzeri için kullanılabilir.

Bitter çikolatalı pasta kreması için gerekli malzemeler
Bitter çikolatalı pasta kreması nasıl yapılır?

Uygun bir tencerenin içine un, mısır nişastası, süt ve toz şeker eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır. İyice karıştıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve kakao ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Malzemeler tamamen birbiri ile karıştıktan sonra ocağa alınır. Çırpıcı ya da tahta kaşık yardımı ile krema kaynayıp, göz göz olana kadar pişirilir. Yoğun bir kıvam alana krema bir iki dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Krema ocaktan alındıktan sonra üzerine 200 gr bitter çikolata parçalanarak atılır. Kremanın içinde çikolata eriyene kadar karıştırılır. Yine kremanın kabuk bağlamaması için kullanana kadar ara ara karıştırılması gerekir. Hazır hale gelen bitter çikolatalı pasta kreması pastaların ara katı ve üzerleri için gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Beyaz çikolatalı pasta kreması için gerekli malzemeler
Beyaz çikolatalı pasta kreması nasıl yapılır?

Uygun bir tencerenin içine un, süt, mısır nişastası eklenerek karıştırılır. Karışan malzemelere yumurta sarısı ve toz şeker eklenip yumurtalar iyice çırpılır. Tüm malzeme homojen bir şekilde karıştıktan sonra ocağa alınır ve yoğunlaşıncaya kadar pişirilir. Krema kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Beyaz çikolata parçalara bölünerek sıcak kremaya eklenir ve iyice eriyene kadar karıştırılır. Pasta üzeri için kullanılacak kıvama gelene kadar üzerinin kabuklaşmaması için ara ara karıştırılır. Beyaz çikolatalı pasta kreması ılıdıktan sonra pasta arası ve üzeri için kullanılabilir.

Afiyet olsun.

" } ] }