{ "title": "Piramit Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/piramit-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 11:54:59", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Piramit pasta, Pastalar bizim vazgeçilmez lezzetlerimizdendir. Çikolatalı, meyveli pastaya hiç kimse hayır diyemez bence. Akşam beş çayının yanına ya da öğle saatlerinde oturmak için gelen misafire çayın yanına hemen bir pasta yapılır. Aniden gelen misafire yapılabilecek kolay bir pasta olan piramit pastanın yapımından bahsedelim şimdi.

Piramit pasta için gerekli olan malzemeler
Kreması için gerekli olan malzemeler
Üzeri için gerekli olan malzemeler
Piramit pasta yapılışı.

Piramit pastamızın ilk olarak kremasını yapmakla başlayalım. Krema için gerekli olan malzemeleri tereyağı hariç hepsıni bir sos tenceresine boşaltın. Ocağın altını açmadan bütün malzemeleri iyice çırpın eğer önce çırpmazsanız pişirmeye başladığınızda un bütün bütün kalacaktır ve sonra unu eritmek biraz zor olacaktır sizin için. İyice çırptıktan sonra ocağın altını açın ve kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 3 veya 4 dakika kadar kaynatın. Daha sonra krema biraz ılıyınca tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyene kadar karıştırın.

Petibör bisküvilerimizi enine 3 tane boyuna 6 tane olmak üzere bir tepsiye dizin. Dizilen bisküvilerin üzerine hazırladığımız kremadan biraz dökün ve bir kat daha aynı şekilde bisküviyi dizin. İki katı bu şekilde yaptıktan sonda boyuna dizdiğiniz bisküvilerin ortasına iki adet muzu koyun. Muzun yanındaki bisküvilerin üzerine bir kat daha bisküvi dizin ve bisküvilerin üzerine tekrar krema sürün. Daha sonra yandaki bisküvi katlarını aynı anda ortaya doğru birleştirip piramit şeklini verin. Bu işlemi yapmadan önce tepsinin üzerine yani bisküvilerin altına streç film serin ki pasta rahat piramit şeklini alsın.

Üzeri için ise verdiğim malzemelerin hepsini bir sos tenceresinde pişirin. İlk olarak hepsini bir tencereye boşaltın ve ocağa koymadan önce iyice çırpın ve sonra ocağın altını açın. Kaynayınca 3 veya 4 dakika yine kaynatın. Biraz ılındıktan sonra bisküvilerin üzerine pastanın her yerini kapatacak şekilde dökün. 3 veya 4 saat buzdolabında soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }