{ "title": "Pratik Pasta Tarifleri", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/Pratik-Pasta-Tarifleri-53.jpg", "date": "22.01.2024 00:43:27", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "
Pratik pasta tarifleri, pasta kelimesi kökeni italyanca dilinden gelmektedir. Pasta, içine katılmış çeşitli malzemelerle yapılmış, fırında veya başka bir yolla pişirilerek hazırlanmış bir tür hamur tatlısı anlamına gelir. Pasta yapımındaki en önemli püf noktalarından biri kullanılan malzemelerin kaliteli olmasıdır. Ayrıca bu malzemeleri verilen ölçülerde kullanmak gerekir. Çünkü hamurun gerektiği gibi olması ölçülere bağlıdır. Pasta hamurunda unu eleyerek kullanın. Kalıbı fırına koyduktan sonra ilk 15 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayınız. Eğer açarsanız kekin sönmesine neden olursunuz. Kek hamuruyla yapılan bir pastayı klınlığına göre 2'ye veya 3'e kesmek gerekir. Kesilen bu parçaların eni 1 ya da 2 cm olması uygundur. Pastayı keserken kullanılacak olan bıçak uzun ve keskin olmalıdır ve yandan sıkarak döndüre döndüre, testere gibi sürterek kesilmelidir. Kesilen parçalardan en düzgün olanı üst olmak üzere ayrılır. Rahat süsleme yapabilmek için düz kenarsız bir kaba konur. Sonrasında ıslatma suyuyla ıslatılır. Bu işlemi uygularken kenarlar daha kuru olduğu için daha fazla ıslatılır, ortası da hamur olmaması için daha az ıslatılır. Pastaya sürmek için hazırlanan krema soğuk veya ılık olması gerekir. Ayrıca kremayı kalın bir tabaka olarak da sürülmemesi gerekir. Bunun nedeni fındık, meyve gibi maddeler kremanın arasına gömülmemelidir. En üst kata az bir krema sürülür ve sonrasında pastanın çeşidine göre hazırlanan bir pasta cilası dökülür ve donmaya bırakılır. En son olarak pastanın üzeri arzuya göre süslenir.

Pratik pasta tarifleri

Pratik gelin pastası tarifi Malzemeleri
Krema için
Üzeri için
Yapılışı: Keki yapmak için ilk önce yumurta ve şeker karıştırılır. İyice çırptıktan sonra diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılır. Dikdörtgen şeklinde olan bir borcama bütün malzemeler dökülür ve fırına sürülür. Fırından çıkan keki, soğuk süt ile ıslatılır. Krem şanti hariç diğer krema malzemeleri karıştırılır ve sonrasında pişirilir. Soğuduktan sonra krem şantiyi de ilave ederek güzelce çırpılır ve kekin üzerine dökülür. Pastanın üzerine bol miktarda Hindistan cevizi serpilir. Aralara da dilimlenmiş meyve parçacıkları ile süslenir.

Pratik köstebek pasta tarifi Malzemeleri
Krema için
Yapılışı: İlk önce krema hazırlanmalıdır. Tencerenin içerisine süt, şeker, un ve nişasta ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırılır. Başka bir kabın içerisine krem şanti paketini boşaltarak sütü ilave ederek güzelce çırpılır. Diğer hazırlanmış olan soğumuş olan kremanın içine dökerek tekrar karıştırılır. Hazırlanan krema buzdolabında soğumaya bırakılır. Keki hazırlamak için, şeker ve yumurtalar çırpılır. Üzerine süt ve yağ ilave edilir ve hafifçe karıştırılır. Son olarak un, kabartma tozu ve kakaoyu ekledikten sonra karıştırılır. Hazırlanan hamuru kalıba dökerek 180 derecelik fırında pişirilir. Kek piştikten sonra soğumaya bırakılır. Soğumuş olan kekin kenar kısımlarından 2 cm pay bırakarak orta kısmı kaşıkla oyulur. Oyulan bu kısma biraz krema konur ve muzlar dizilir. Geri kalan kremayı bombe olacak şekilde üst tarafa yayın. Kekin ortasından oyulan parçaları ezdikten sonra üzerini kaplayın.

Afiyet olsun.

" } ] }