{ "title": "Pudingli Mozaik Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/Pudingli-Mozaik-Pasta-13.gif", "date": "20.01.2024 07:05:15", "author": "Mehmet Mustafa", "article": [ { "article": "
Pudingli mozaik pasta, birçok farklı tarife sahip. En pratik haliyle hazırlanan bu tarif tercihe göre ve evde bulunan malzemelerle zenginleştirilebilir. Mozaik pastanın özelliği, kırılan bisküvilerden yapılmasıdır. Sunum için kalıp seçenekleri de yine sizin tercihinize kalmıştır. Pudingli bir karışım halinde hazırlandığı için pastanız istediğiniz kalıba zorlanmadan uyacaktır.

Pudingli mozaik pasta için gerekli malzemeler
Üzeri için
Pudingli mozaik pasta nasıl yapılır?

Bir tencereye 2 paket çikolatalı puding ve 4 su bardağı süt konup, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynayıp kıvamını alan puding ocaktan alınır. Pudingin kaynama sıcaklı düşene kadar bekletilir. Bu arada bisküviler iri tanelere bölünür. Bir pasta- kek kalıbının içerisine streç film serilir. Ilıyan pudingin içerisine bisküviler ve cevizler konulup hafifçe karıştırılır. Kalıbın içerisine karışım yayılır. Tercihe göre içerisine muz dizilir. Eğer düz bir tepsi içerisinde bu işlem yapılırsa streç film rulo haline gelecek şekilde katlanır. Buzdolabında 4-5 saat bekletilir. Kremşanti çırpılıp hazır edilir. Dolaptan çıkarılan pasta stres filmden ayrılır. Pastanın üzerine kremşanti sürülerek buzdolabında bir iki saat daha dinlendirilir. Daha sonra dilimlenerek tercih edilen soslarla servis edilir.

" } ] }