{ "title": "Pudingli Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/pudingli-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 10:47:31", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Pudingli Pasta, ev hanımları tarafından büyük bir kolaylıkla kısa sürede hazırlanabilecek enfes pasta çeşitlerinden bir tanesidir. Yaklaşık olarak yarım saat gibi kısa bir sürede hazırlayacağınız bu pasta sizlerin girmiş olduğunuz tatlı krizlerini karşılayacak nitelikte bir pastadır. Sizlerde benim uzun uzadıya pasta keki ve pasta kreması hazırlayacak vaktim yok diyorsanız pudingli pasta tarifimiz tam size hitap etmektedir. Pudingli pasta çarçabuk hazırlanmasının yanı sıra hazır pastaları aratmayacak lezzetiyle de sizleri kendisine hayran bırakacağından emin olabilirsiniz. Pudingli pastanın damakları şenlendiren lezzeti kadar gözlere de hitap eden şahane görselliği sayesinde konuklarınıza da iç huzuruyla ikram edebileceğiniz bir pasta özellikleri taşımaktadır. Pudingli pasta diğer pastalara oranla daha hafif olması nedeniyle fazla kilo nedeniyle diyet uygulayan kişiler ve aşırı ağır unlu ve bol şekerli tatlılardan uzak duranlar içinde mükemmel bir kurtarıcı pastalar arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Pudingli Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
Pudingli Pasta Nasıl Yapılır?

Pudingli pasta hazırlığımıza ilk olarak pudingi pişireceğimiz tencereyi sütün dibi tutmasın diye yıkayarak başlayalım. Ardından soğuk sütü tencereye alarak üzerine muzlu puding ve çikolatalı pudingi ilave ederek tel çırpıcı yardımıyla çırparak tencereyi ocağa koyup sürekli karıştırmaya devam ederek orta ateşte muhallebi kaynayarak göz göz oluncaya kadar pişirelim. Kıvam alarak kaynayan muhallebinin altını kısarak 3-5 dakika daha kısık ateşte kaynatarak tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Muhallebi soğurken de ara sıra kaymak bağlamaması için mutlaka karıştırmamız gerekmektedir.

Ardından hazır hale helen muhallebiden pastayı yerleştireceğimiz geniş bir servis tabağının tabanına kaşık yardımıyla alarak sürelim. Daha önce 1 kâse ayırdığımız sütün içerisine önce sade bisküviden tek tek batırarak tabanına muhallebi sürdüğümüz servis tabağına 1 sıra döşedikten sonra sade bisküvilerin üzerini pudingle kapladıktan sonra sade bisküvilerin üzerine kakaolu bisküvileri süte batırarak tek tek döşeyerek kakaolu bisküvilerin üzerine de yine puding sürerek kaplayalım. Üçüncü kat olarak yine kakaolu bisküvilerin üzerini pudingle kapladıktan sonra üzerine dövülmüş fındık veya cevizi içi serpiştirdikten sonra kalan bisküvileri önceden hazırladığımız gibi kat kat aralarına puding sürerek pudingli pastamızın katlarını tamamladıktan sonra tencerede kalan pudingi pastamızın üzerine dökerek bir supatula yardımıyla sürelim.

Daha sonra ufak bir tencereye bir miktar su ilave ederek tencereyi ocağa koyarak kaynamasını sağlayalım. Ardından suyun içine küçük bir kâsenin içine kırarak eklediğimiz bir paket beyaz çikolata kasesini yerleştirerek beyaz çikolataları bermari usulü eritelim. Eriyen beyaz çikolataları bir çatal yardımıyla pudingli pastamızın üzerine ince çizgiler şeklinde gezdirerek dökerek süsleyelim. Ardından pudingli pastamızın üzerine yine kalan dövülmüş fındık içi veya ceviz içi serpiştirerek süsledikten sonra pastayı buzdolabına alarak şayet vaktiniz varsa buzdolabında bir gece bekletelim. Nedeni ise pudingli pastanın ana malzemesi olarak kullanılan bisküviler pudingle birlikte bir gece bekletilmesi sonucunda dinlenerek çok daha güzel içini çekerek yumuşayarak ağızda dağılacaktır. Ancak vakit kısıtlı ise en az 2-3 saat bekletip dolaptan alarak istediğimiz şekilde dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }